Strada din coasta orașului Ungheni, dezastru urbanistic

În timp ce o bună parte din străzile principale ale orașului, chiar și de la marginea acestuia, au fost reparate capital, altele parcă ar fi fost date uitării. Strada Musatov este una din cazurile nefericite. Oamenii de acolo încă mai […]

Parohia din Semeni – o istorie bogată

Istoria satului Semeni a devenit mai bogată, datorită unei cărți lansate recent și intitulată „Istoria Parohiei Semeni”. Lucrarea prezintă etapele evoluției bisericii de acolo, încă din anul 1813. A fost tipărită la inițiativa protoiereului Valentin Gavriliță, actualmente parohul bisericii, care […]

Odată reîntors, a hotărât să rămână

Este decizia luată de unul din tinerii ungheneni, pe nume Mihai Ceban, în vârstă de 26 de ani. Acum 8 ani, pe când împlinise majoratul, își luase inima în dinți și alesese drumul meleagurilor străine. A plecat în Moscova, în […]

Câți romi mai sunt în Sculeni

Ideea de a scrie despre romii din Sculeni a apărut atunci când am discutat cu Iulia Ciuvaga, directoarea liceului din localitate. Ea îmi spunea că au realizat un proiect cu AO „Terre des Homme” pentru elevii de etnie romă. Instantaneu […]

Cantinele sociale: între inițiativă și realizare

În 2014, Episcopia de Ungheni și Nisporeni își propunea să fie începută construcția cantinelor sociale pe lângă biserici. La acea dată Episcopul Petru declara: „Trebuie să facem cât mai multe acte de caritate, lumea să audă că sfânta biserică îi […]

 

Strada din coasta orașului Ungheni, dezastru urbanistic

Strada Musatov

În timp ce o bună parte din străzile principale ale orașului, chiar și de la marginea acestuia, au fost reparate capital, altele parcă ar fi fost date uitării. Strada Musatov este una din cazurile nefericite. Oamenii de acolo încă mai speră în promisiunile care se amână de la un an la altul. Deși strada respectivă nu este departe de centrul localității, aspectul său este unul jalnic, asemănător străzilor mărginașe. Citiţi mai mult »

Alegătorii din raionul Ungheni – în două circumscripții uninominale

Raionul Ungheni –
în două circumscripții uninominale

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat lista circumscripțiilor uninominale pentru alegerile parlamentare din 2018, fără a mai fi organizate dezbateri publice, așa cum prevede legislația. După cum am scris anterior pe site-ul ziarului (http://unghiul.info/dezbina-si-stapaneste-2/), alegătorii din raionul Ungheni s-au pomenit divizați în două circumscripții: o parte – în circumscripția nr. 15 Călărași, iar alta – în circumscripția nr. 16 Ungheni. Citiţi mai mult »

Parohia din Semeni – o istorie bogată

Biserica „Sf. M. Dimitrie”

Istoria satului Semeni a devenit mai bogată, datorită unei cărți lansate recent și intitulată „Istoria Parohiei Semeni”.

Lucrarea prezintă etapele evoluției bisericii de acolo, încă din anul 1813. A fost tipărită la inițiativa protoiereului Valentin Gavriliță, actualmente parohul bisericii, care și-a dorit cu ardoare să scoată de sub tipare istoria reconstrucției acestui lăcaș sfânt. Citiţi mai mult »

O declarație trunchiată a lui Traian Băsescu a dezinformat opinia publică

Site-ul Aif.md, care este pagina electronică a ziarului ”Argumentî i Factî v Moldove”, a publicat o știre întitulată ”Бэсеску считает, что более половины граждан Молдовы нужно побить” (în traducere: ”Băsescu consideră că mai mult de jumătate din cetățenii moldoveni trebuie bătuți”). În această ştire se face trimitere la o informaţie publicată de portalul Unimedia.info despre răspunsul oferit de fostul preşedinte al României la întrebarea unui student. Citiţi mai mult »

Odată reîntors, a hotărât să rămână

Mihai Ceban, tânărul pasionat de bucătăria japoneză

Este decizia luată de unul din tinerii ungheneni, pe nume Mihai Ceban, în vârstă de 26 de ani.

Acum 8 ani, pe când împlinise majoratul, își luase inima în dinți și alesese drumul meleagurilor străine. A plecat în Moscova, în căutarea unui loc de muncă ce urma să-i asigure un venit cât de cât decent. Plecase ca orice moldovean dispus să lucreze orice îi va reuși mai bine. Citiţi mai mult »

Câți romi mai sunt în Sculeni

Foto: imagine simbol

Ideea de a scrie despre romii din Sculeni a apărut atunci când am discutat cu Iulia Ciuvaga, directoarea liceului din localitate. Ea îmi spunea că au realizat un proiect cu AO „Terre des Homme” pentru elevii de etnie romă.

Instantaneu mi-a venit în minte o imagine de pe când eram copilă. Citiţi mai mult »

Cantinele sociale: între inițiativă și realizare

Foto: imagine simbol

În 2014, Episcopia de Ungheni și Nisporeni își propunea să fie începută construcția cantinelor sociale pe lângă biserici. La acea dată Episcopul Petru declara: „Trebuie să facem cât mai multe acte de caritate, lumea să audă că sfânta biserică îi sprijină în clipele grele”.

Pentru a afla ce se întâmplă la acest moment și dacă inițiativa episcopiei  Citiţi mai mult »

Corupția – blamată, dar de toți adorată

Nicolae Sanduleac

Luptă aprigă împotriva corupției: milioane de la finanțatorii europeni, programe, reforme, instituții reorganizate și nou formate, concursuri, detectoare de minciuni… Însă cât de mult este adorată ea și de cei care dau, pentru că își rezolvă problemele mai repede sau ocolind legea, dar și mai mult iubită de cei care iau, pentru că le cad din pod zeci, sute, mii, milioane de orice vrei: lei, dolari, euro, imobile, mașini… De la naștere până la moarte, cetățeanului i se creează Citiţi mai mult »

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate