Ar trebui să ni se explice

Foto: imagine simbol

Foto: imagine simbol

Am mai aflat o ştire „plăcută”. În Ungheni s-a scumpit apa. Probabil, e din cauza tertipurilor invidioşilor care mereu spuneau că locuitorii de pe malul Prutului au avut noroc, poţi lua apă cât vrei, ieftină. Doar când plăteşte altul, întotdeauna ţi se pare mai ieftin. Dar iată că de pe 15 august 2016 unghenenii plătesc pentru un metru cub de, apă pură şi uzată, 13 lei minus cinci bani. Lasă să se bucurie invidioşii, apa în Ungheni e mai scumpă acum cu 1 leu 50 de bani.
În cazuri asemănătoare eu întotdeauna spun: mulţumesc că doar cu atât şi nu cu mai mult. Iată şi acum: mulţumesc, dragii noştri aleşi, că s-a scumpit cu un leu jumătate, dar nu cu trei.
Când se majorează tarifele, aş dori să mi se explice, cu atât mai mult cu cât, dacă e vorba de ÎM „Apă-Canal”, acest lucru nu e greu. Din ce e compus acest tarif? Ar trebui să ne povestească că aici lucrează un colectiv minunat de specialişti, format din atâţia oameni, pentru salariul lor e nevoie lunar de atâtea mii de lei. Ce mai este? Reagenţi, piese de schimb, salopete, defalcările obligatorii, rentabilitate? Despre aceasta povestiţi-mi, convingeţi-mă că majorarea tarifelor e întemeiată. Povestiţi-mi, de unde într-un an s-au luat pierderi de 10 milioane de lei, dacă numărul consumatorilor s-a majorat? Cum să nu fii de acord cu acel consilier care a spus că poate ar trebui de pus la punct managementul.
Eu înţeleg că atunci când cresc preţurile la gaze, energia electrică e vorba de întreaga republică şi niciodată nu vei înţelege şi nu vei afla ce, de unde şi cum se face, dar aici totul poate fi explicat. Aşa că am dori să auzim un răspuns detaliat de la persoanele competente. Aş dori să înceapă de la pierderi. Poate aceste milioane au curs din breşe, iar noi acum trebuie să plătim? Doar, dacă stai să te gândeşti, toţi consumatori au apometre. Dacă se fură apa pentru a stropi grădinile şi a umple piscinele proprii, în acest caz trebuie de lucrat, controlorii să se deplaseze mai des pe teren, să vadă singuri indicaţiile contorului.
Dacă nu am dreptate, aş dori să ştiu în ce privinţă anume greşesc, poate aceste date sunt secrete. Comunicaţi cu cei care nu sunt prea activi, care nu vin la primărie pentru a clarifica problemele actuale. Cred că ziarul nu va refuza să publice explicaţiile persoanelor competente.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate