Argintul şi bronzul le-au revenit unghenenilor

Anatolie Chirinciuc (la stânga) şi Alexandru Popa. Foto: din arhiva personală

Anatolie Chirinciuc (la stânga) şi Alexandru Popa. Foto: din arhiva personală

Tânărul kickboxer din Ungheni Anatolie Chirinciuc, care în repetate rânduri s-a afirmat, devenind câştigătorul turneului internaţional de la Tiraspol, a participat la Cupa Mondială, care a avut loc recent la Budapesta, Ungaria. Trebuie de remarcat că dacă anul trecut despre Anatolie am scris ca despre un elev de la liceul „Ion Creangă”, acum el e student al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.
Potrivit antrenorului cunoscutului sportiv, Adrian Paun, la Turneul Internaţional, care a avut loc ca unul de preselecţie înainte de Cupa Mondială, au participat kickboxeri din 8 ţări. La aceste competiţii Anatolie Chirinciuc a fost învingător printre profesionişti. Iar cu puţin timp înainte a învins în cadrul Cupei Moldovei. La Cupa Mondială, la care au participat 2300 de kickboxeri, sportivul din Ungheni a câştigat nu numai medalia de argint la categoria de greutate de 67 kg, ci a obţinut şi titlul de candidat de maeştri ai sportului. Îl întreb de traumatisme, dar tânărul zâmbitor spune că se străduieşte să le evite, în caz contrar, nu ar putea participa la concursuri. De ce? Să evoluezi cu traumă înseamnă să-ţi deteriorezi sănătatea.
Antrenorul a menţionat că la Cupa Mondială a participat şi un alt sportiv cunoscut din Ungheni, Alexandru Popa, care s-a clasat pe locul III. Potrivit lui Adrian Paun, Alexandru a început să se ocupe mai mult de munca de antrenor. Însă Anatolie Chirinciuc a menţionat, colegul său a avut în Budapesta două lupte foarte frumoase. Despre Anatolie antrenorul a spus că e prima dată când ia parte la Cupa Mondială. „Fiecare are timpul său. Acum e al lui”, a remarcat filosofic interlocutorul.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate