Au aflat mai multe despre drepturile omului, toleranţă şi diversitate

Avocatul Dumitru Rusu, despre toleranţă, egalitate de gen şi drepturile omului

Avocatul Dumitru Rusu, despre toleranţă, egalitate de gen şi drepturile omului

Joi, 29 septembrie, Aso-ciaţia Presei Independente (API) în parteneriat cu Coaliţia Nedescriminare şi ziarul „Unghiul” au iniţiat o discuţie interactivă la tema: „Drepturile omului, toleranţa şi diversitate” cu elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, Pârliţa. Avocatul Dumitru Rusu a vorbit tinerilor despre drepturile omului, formele de discriminare, mecanismele şi instrumentele de apărare a drepturilor şi libertăţilor omului. La fel, elevii au vizionat video educative şi motivaţionale la acest subiect.
Liceenii au avut posibilitatea să îşi expună părerile, să dea exemple de cazuri din experienţa proprie sau a celor apropiaţi a unor cazuri de încălcare a drepturilor omului, iar expertul le-a oferit soluţii.
Xenia Ţernă, elevă, a menţionat că a aflat foarte multe lucruri interesante, la care chiar dacă le-a citit pe internet, nu le-a dat mare importanţă. „Ştiu ce înseamnă discriminare după gen, rasă, credinţă şi convingeri. Ştiu că de multe ori ne ciocnim şi cu cazuri de discriminare indirectă, dar şi cu faptul că unora le este îngrădit dreptul la libera exprimare, acces sau la învăţătură”, a mai spus aceasta. Colegul ei, Ion Bardan, a recunoscut că nu întotdeauna a fost corect cu colegii săi, că a fost martor al hărţuirii unor elevi din clasele mai mici, dar nu a semnalat-o. Deja cunoaşte că despre încălcarea drepturilor omului poate semnala la linia verde – 02280038003. Ion Mazur, coordonatorul proiectului, a anunţat despre organizarea unui concurs de eseuri pentru liceeni la tema drepturile omului. Cele mai interesante lucrări vor fi publicate în ziar şi pe site-ul instituţiei, trimise şi pe adresa API. În aşa mod, în urma evaluării, autorii celor mai bune eseuri vor fi premiaţi în cadrul festivităţii organizate în luna decembrie.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate