Azi a răsunat ultimul sunet

Ultimul sunet la Liceul teoretic Sculeni

Ultimul sunet la Liceul teoretic Sculeni

Azi, vineri, 29 mai, a răsunat ultimul sunet pentru elevii şcolilor primare, gimnaziilor şi liceelor. Potrivit lui Alexandru Ciuvaga, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport a raionului Ungheni,  pentru absolvenţii claselor IX şi XII încă de marţi se fac lecţii doar la disciplinele de examinare: pentru gimnazii – limba maternă, matematica , istoria, pentru liceeni –  limba maternă, limba străină, istoria pentru clasele cu profil umanitar şi matematica pentru cele cu profil real, al patrulea examen va fi la alegere. Elevii claselor IX şi XII cu predare în limba rusă vor mai susţine un examen la limba de stat.
Examenele de bacalaureat se vor desfăşura  între 2 şi 19 iunie, ca şi anul trecut, la două licee – „Gheorghe Asachi” şi „Aleksandr Puşkin”.  Preşedinţi ai centrelor sunt directorii acestor instituţii, Gheorghe Primac şi Iurie Ţurcanu.
Interlocutorul a menţionat că nu există niciun agiotaj legat de BAC, toţi interpretează situaţia normal. Ca şi anul trecut,  cu puţin timp înainte de examene candidaţii vor face excursii la centrele unde le vor susţine, ca să ştie ce şi unde se află. Examene de bacalaureat vor susţine 770 de elevi de la liceele din raion, de la Colegiul Agroindustrial şi cel de Medicină, precum şi cei care anul trecut  au luat note negative.
Iurie Ţurcanu, preşedintele unuia din centrele de bacalaureat,  cel de la liceul „Aleksandr Puşkin” din Ungheni,  a explicat că aici  susţin examene 473 de candidaţi. Pentru aceasta vor folosi sala de festivităţi, sala sportivă şi holul. Camere de supraveghere nu au fost instalate, deoarece le-au montat cu trei ani în urmă  şi funcţionează de atunci. În ce priveşte liceul în cauză, au două clase care vor susţine examene de bacalaureat – 37 de candidaţi, mai sunt şi repetenţi, deci, în total vor fi circa 50 de persoane.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate