Bacterii periculoase în loc de produse

http://www.epochtimes.com.ua

http://www.epochtimes.com.ua

În magazinele din oraşul Ungheni riscăm să procurăm nimic altceva decât… bacterii periculoase, care ne pot crea mari probleme de sănătate. Cel puţin de aceasta s-a convins ungheneanca Elena Gavrişov. Dânsa povesteşte că într-un magazin a procurat biochefir cu piersici şi după ce produsul a stat o oră-două în frigider pachetul s-a umflat, deşi termenul de valabilitate nu expirase. „Am văzut că ceva nu e în ordine. Am decis să nu îl consum, dar să îl prezint pentru a fi testat de către specialişti”, spune dânsa.
Cu „bomba” în mâna s-a adresat la Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor, unde a depus o plângere. Acolo produsul a fost supus testării de laborator. Potrivit inspectorului principal Sergiu Gulica, în urma cercetărilor s-a constatat că biochefirul nu corespunde cerinţelor de calitate indicate de producător pe ambalaj. Totodată examenul bacteriologic a dovedit că produsul era infestat cu stafilococ. „Dacă ar fi consumat, consecinţele ar fi fost de altă natură, femeia risca să facă intoxicaţie. Bine că umflarea pachetului a pus-o în gardă”, a spus dânsul.
După sesizarea depusă, responsabilii de la direcţia respectivă au efectuat un control la magazinul de unde a fost procurat produsul infestat cu stafilococ. S-a stabilit că acolo au fost comercializate zece pachete de acest chefir, produs la aceeaşi firmă, doar că alte plângeri nu au parvenit. Totodată în actul de control, specialiştii afirmă că termenul de consum era valabil, iar încălcări ale condiţiilor de păstrare a produsului nu au fost depistate. Sergiu Gulica presupune că sursa agentului patogen ar putea fi materia primă folosită la producerea chefirului sau neregulile în procesul tehnologic. Cert e că pentru abaterea respectivă, nimeni nu a fost sancţionat. „Am recomandat administraţiei magazinului să înştiinţeze producătorii despre situaţia respectivă şi să întreprindă măsurile de rigoare, ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc”, a spus dânsul. Tot el a menţionat că împrejurările ar fi fost altele dacă acest produs ar fi cauzat cuiva o intoxicaţie.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate