Bun venit în cartierul Ungheni-Deal!

Acesta este apelul unui grup de cetăţeni din cartierul Ungheni Deal al orașului Ungheni către autorităţile publice locale. Răbdarea lor a ajuns la limită după ploile recente. Străzile Căpriana și Delești devin impracticabile, căci apa a spălat nu doar moluza, dar a scos la suprafaţă bolovanii de piatră, astfel creând greutăţi de deplasare nu doar pentru pietoni. Cristina Obreja, locuitoarea acestui cartier și cea care ne-a expediat câteva poze, spune: „Pe aici, pe jos e greu de mers, dar cu mașina – nici vorbă”.
De fapt, lucrările de reparaţie a acestor străzi ar fi trebuit începute încă în luna iunie, iar finalizarea proiectului urma să aibă loc în noiembrie trecut. „Suntem deja în iunie, doar că în anul 2016, dar nicio schimbare nu se vede pe strada Căpriana, însă nici pe cele învecinate”, continuă Cristina Obreja.
Tot în această perioadă urmau să fie reparate și străzile Viilor și Horelor, în total o porţiune de drum de 1,7 kilometri. Proiectul a fost executat de SRL „Simbo-Proiect”. Informaţia respectivă o poţi afla chiar de pe bannerul care a fost instalat în anul 2015 și pe care au uitat să-l scoată chiar responsabilii de la primăria orașului. Locuitorii și acum se întreabă care este motivul stopării lucrărilor sau totuși acesta a fost pur și simplu un truc ordinar din campania electorală?
Cristofor Codreanu, viceprimarul orașului, confirmă că în cartierul Ungheni -Deal urmau să fie începute lucrări de reparaţie capitală a străzilor menţionate. Primăria a achitat pentru elaborarea și expertizarea proiectului circa 60 de mii de lei. Investiţia ar fi costat circa 7 mln. lei, ca la urmă în această zonă să fie admirate câteva străzi renovate capital, cu scurgeri pentru apele pluviale, trotuare pentru pietoni. Doar că nu a fost să fie așa. „În această perioadă au fost stopate toate finanţările de la bugetul de stat. Din acest motiv, nu am putut să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am planificat”, spune viceprimarul.
Totuși, dânsul speră că proiectul nu se va prăfui în sertarele primăriei, deoarece responsabilii de aici ar fi expediat un demers pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și a Administraţiei de Stat a Drumurilor în speranţa că vor primi finanţarea necesară pentru a începe lucrările de reparaţie capitală a străzilor menţionate.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate