Campania „Eu vin din Moldova” prezintă vinăriile din țară: Fautor

Campania „Eu vin din Moldova”

Campania „Eu vin din Moldova”

Vinăria „Fautor” se află la 100 km distanță de capitală, în satul Tigheci, unde, tradițional, se cultivă viță-de-vie și se produc vinuri. Produsul care a făcut satul celebru, vinul „Fautor”, și-a găsit loc de cinste și în muzeul local de istorie și etnografie, printre multiplele exponate care vorbesc despre istoria satului.

„Fautor” este rodul muncii unei familii, care a reușit să transforme o fostă fabrică de tip sovietic într-o întreprindere modernă, cu dotări performante. În perioada 2003-2006 au fost implementate tehnologii avansate și plantate vii noi, pentru ca astăzi podgoriile „Fautor” să se extindă pe un areal de cca 350 ha. Acestea sunt amplasate în microzona Tigheci, făcând parte din zona vitivinicolă „Valul lui Traian”, la sudul Moldovei. Microzona Tigheci este unică, oferind condiții favorabile pentru producerea vinurilor de calitate, atât albe, cât şi roşii.

Echipa „Fautor” este adeptă a inovațiilor în vinificație. Recent compania a lansat un vin deosebit – „Albarino”, produs din soiul cu același nume, de origine iberică, cultivat în podgoriile „Fautor”, iar noutatea acestei toamne o reprezintă vinul „Negre”, un asamblaj reușit din Fetească Neagră și Rară Neagră. Vinurile „Fautor” se bucură de succes atât pe piața locală, cât și pe plan internațional obținând medalii la concursurile internaționale și mențiuni la expoziții specializate.

În crama „Fautor” se maturează cele mai bune vinuri produse aici, dar și colecții mai vechi, create de vinificatorii întreprinderii, printre care exemplare prețioase, de acum câteva decenii. Numele „Fautor” are originea din limba latină şi înseamnă „creator, autor”, purtând semnificația unei responsabilități maxime pentru calitate și abordarea personalizată a vinificatorului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate