Centrele de sănătate din Ungheni sunt dotate cu rampe

Campania “Acces liber pentru toţi”, iniţiată de ziarul „Unghiul”, are scopul să-i facă pe  oameni să înţeleagă că o persoană în cărucior cu rotile are aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni, iar cel mai important e că are dreptul să se deplaseze unde doreşte. Din păcate, prin oraşul Ungheni, accesul pentru aceste persoane este limitat. Dacă nu are o maşină adaptată nevoilor sale, dar în mare parte, chiar nu o are, recurge la ajutorul unei rude, al vecinului sau al asistentului personal. În majoritate, aceşti oameni se simt discriminaţi şi odată ce devin dependenţi de scaunul cu rotile, sunt nevoiţi să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului lor acasă.

Mai detaliat citiţi pe https://www.facebook.com/acces.liber.pentru.toti/

„Acces liber pentru toţi” este genericul campaniei sociale desfăşurate de ziarul „Unghiul”. Acţiunea are drept scop  mobilizarea societăţii civile în vederea apărării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, a bătrânilor, părinţilor cu copii mici pentru a avea acces neîngrădit în clădirile publice, dar şi în farmacii, bănci, centre comerciale şi de agrement, frizerii.
Totodată, împreună cu cetăţenii oraşului Ungheni ne propunem să responsabilizăm autorităţile publice locale, agenţii economici pentru ca aceştia să întreprindă măsuri concrete şi să asigure construcţia rampelor de acces conform standardelor.
Aşteptăm propunerile dvs. la tel.: (236) 22391, 22296; email: contact@unghiul.com sau pe pagina de facebook a campaniei „Acces liber pentru toţi”. https://www.facebook.com/acces.liber.pentru.toti

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate