Cronică polițienească

Foto: imagine simbol

Foto: imagine simbol

În perioada 21-27 noiembrie, angajaţii Secţiei Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ungheni au efectuat măsuri de prevenire, în urma cărora au fost întocmite 122 procese verbale cu privire la contravenţie, dintre care 17 – conform art. 78 Cod Contravențional (vătămarea intenţionată uşoară a integrităţii corporale), 10 – conform art. 69 (injuria), 9 – conform art. 354 (huliganism nu prea grav) şi 86 – conform altor articole.

*În perioada anilor 2014-2016, în cadrul unei asociaţiei de economii şi împrumut din raionul Ungheni, folosind situaţia de serviciu, s-au însuşit ilegal mijloace băneşti în sumă totală de peste 3000000 lei.
*Pe parcursul anilor 2015-2016, persoane publice din cadrul unei primării din raionul Ungheni au săvârşit acţiuni care depăşesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, iar în consecinţă au cauzat daune în proporții considerabile intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice.
*La 30 august, pe la ora 08.00, persoane necunoscute, prin acces liber, au sustras pe ascuns din domiciliul unui cetățean din satul Petreşti bani în sumă de 15 mii ruble ruseşti, echivalentul a 4500 lei.
*În perioada 12-13 septembrie, angajaţii ÎSS „Silva Centru Ungheni” au efectuat o revizie inopinată în cadrul unui canton, depistând tăieri ilegale ale arborilor şi arbuștilor din fondul silvic în perioada trimestrelor I şi II în volum de 62,97 m3, prin ce s-a cauzat întreprinderii o daună în mărime de 33834 lei.
*În perioada 20 octombrie-11 noiembrie, persoane necunoscute au sustras din safeul din gospodăria unui cetățean din satul Cetireni bani în numerar 4500 de lei şi 40 de dolari SUA.
*În noaptea spre 04 noiembrie, un cetățean din satul Valea Mare în mod deschis a pătruns în gospodăria un locuitor de aici și a sustras 10 litri de vin şi 3 litri de rachiu.
*În dimineața zilei de 05 noiembrie, pe la ora 07.30, un cetățean din satul Sculeni l-a închis în beci pe un minor din aceiaşi localitate, privându-l ilegal pe ultimul de libertate circă 1 oră şi 30 minute.
*La 05 noiembrie, în jurul orei 10.00, doi cetățeni au pătruns ilegal în gospodăria unui locuitor din satul Todireşti, unde au iniţiat un conflict, iar la cerințele ultimului de a părăsi domiciliul său aceştia au refuzat şi au aplicat lovituri cu pumnii peste corp unuia dintre ei.
*La 06 noiembrie, pe la ora 22.30, un cetățean, aflându-se pe o stradă din satul Măcăreşti, în urma unui conflict, a fost lovit cu pumnii în regiunea feţei de către alt locuitor, alegându-se cu leziuni corporale medii.
*La 16 noiembrie, pe la ora 19.00, persoane necunoscute, prin deteriorarea lăcatului de la uşă, au pătruns în încăperea frigorifică de pe teritoriul cooperativei de garaje nr. 2 din orașul Ungheni, unde cu ajutorul unei răngi din metal, prin spargere, au deteriorat 2 condensatoare frigorifice şi au sustras un monitor pentru supravegherea temperaturii şi umidităţii la preţ de 50 euro, precum și o valiză cu un set de chei la preţ de 3000 lei.
*La 17 noiembrie, între orele 12.00-15.00, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea geamului într-o odaie a taberei de odihnă „Armonie–Plus” din orașul Ungheni, unde erau cazaţi mai mulţi jucători ai Clubului de fotbal, de unde au sustras două tablete, un laptop și bani în numerar 1000 lei, paguba toală fiind în valoare de 27000 lei.
*La 19 noiembrie, pe la ora 23.00, la domiciliul din satul Cetireni, în urma unui conflict apărut spontan, soția i-a aplicat soţului său o lovitură cu un cuţit de bucătărie în regiunea subscapulară stânga, astfel cauzându-i ultimului vătămări corporale sub formă de plagă tăiată în regiunea scapulară.
*La 19 noiembrie, în jurul orei 20.00, un cetățean, conducând auomobilul, în apropierea satului Blindeşti, a tamponat din spate un pieton, care se deplasa pe acostament în aceiaşi direcţie a traseului. În urma accidentului pietonul a decedat la faţa locului.
*La 21 noiembrie, pe la ora 23.00, în rezultatul unui conflict apărut spontan în casa de locuit a unui cetățean din satul Gherman, un locuitor de aici i-a aplicat multiple lovituri cu pumnul în regiunea feţei, astfel cauzându-i vătămări corporale sub formă de fractură a osului maxilar pe dreapta.
*La 22 noiembrie, pe la ora 10.00, pe o parcelă de pădure din satul Valea Mare, ce se află în posesia unui SRL, ca rezultat al încălcării regulilor de protecţie a muncii, a decedat un cetățean în timp ce efectua lucrări de defrişare a arborilor.
*La 23 octombrie, pe la ora 04.00, un cetățean, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în satul Buzduganii de Sus a avut un conflict cu concubina sa, i-a aplicat o lovitură cu palma în regiunea feţei, astfel ultima şi-a pierdut echilibrul şi a căzut jos, lovindu-se la cap.
*La 24 noiembrie, pe la ora 19.00, o persoană de gen masculin a sustras în mod deschis de la domiciliul unui cetățean din orașul Ungheni un cuptor cu microunde, fapt prin care a cauzat acestuia o daună materială în valoare de 1000 lei.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate