Cronică polițienească

Foto: imagine simbol

În perioada 09-15 octombrie, angajaţii Secţiei Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ungheni au efectuat măsuri de prevenţie, în urma cărora au fost întocmite 100 procese verbale cu privire la contravenţii, dintre care: 5 – art. 78 Cod Contravențional (vătămarea intenţionată uşoară a integrităţii corporale), 15 – art. 69 (injuria), 9 – art. 354 (huliganism nu prea grav) şi 71 – alte articole.* În perioada la 01.01.2014 – 30.04.2017, factorii de decizie a unei societăți comerciale cu sediul în mun. Ungheni au inclus date denaturate în documentele fiscale, ceea ce a dus la diminuarea impozitului pe venit, prin tăinuirea obiectului impozabil cu suma totală de 129241 lei.

* La 23 ianuarie, un cetățean, urmărind scopul obţinerii frauduloase a averii succesorale a fratelui său, care a decedat în anul trecut, a depus la notarul public o declaraţie necorespunzătoare adevărului, tăinuind existenţa altui frate, iar ulterior i-a fost eliberat certificatul de moștenire.

* La 04 august, pe la ora 02.00, în curtea unei case de locuit din satul Pârliţa, un cetățean, fiind în stare de ebrietate, prin constrângere fizică şi psihică, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra, a încercat de a întreţină cu ultima raport sexual, însă din motive independente de voinţa sa, acesta nu şi-a produs efectul.

* În perioada iunie-august, persoane necunoscute au pătruns în gospodăria unui cetățean din satul Poiana, de unde au sustras bani numerar în sumă de 5500 lei.

* La 17 august, aproximativ la ora 17.40, în cadrul percheziţiei autorizate, efectuate la construcţia nefinisată, amplasată pe terenul unui locuitor din satul Pârliţa, a fost depistată masă vegetală uscată, de culoare verde, cu cantitatea de 4,891 g, care s-a stabilit a că este marijuană.

* În noaptea de 15 septembrie, aproximativ la ora 03.00, în incinta unui bar din mun. Ungheni, unui cetățean i-a fost cauzată vătămare corporală medie cu dereglarea sănătăţii de lungă durată.

* La 19 septembrie, în jurul orei 21.00, un cetățean, aflându-se la domiciliul din satul Teşcureni împreună cu fratele său, fiind în stare de ebrietate, în cadrul unui conflict familiar, i-a aplicat ultimului o lovitură în regiunea capului, cauzându-i vătămări corporale uşoare sub formă de plagă contuză din regiunea parietală pe dreapta.

* La 22 septembrie, aproximativ la ora 01.05, un cetățean, fără permisiunea proprietarului, a pătruns în casa unui locuitor din satul Mănoileşti, aplicând asupra ultimului violenţă fizică.

* La 23 septembrie, în jurul orei 04.00, în timp ce un cetățean se afla la terasa discotecii din satul Sineşti, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul scurtei un telefon mobil în valoare de 3252 lei.

* La 27 septembrie, aproximativ la ora 22.00, în curtea unei gospodării din satul Morenii Vechi, în rezultatul unui conflict, care s-a iscat între doi cetățeni, unuia dintre ei i-au fost cauzate vătămări corporale medie.

* La 30 septembrie, între orele 11.00 și 15.00, dintr-o odaie a unui hotel din mun. Ungheni a fost sustras un telefon mobil în valoare de 20000 lei.

* La 01 octombrie, pe la ora 16.40, un cetățean, fără a deţine permis de conducere, a fost stopat în satul Zăzulenii Noi în timp ce conducea un autoturism, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

* La 03 octombrie, persoane necunoscute, prin deteriorarea lacătului, au pătruns în debaraua din subsolul unui bloc locativ de pe strada Hasdeu din mun. Ungheni, de unde au sustras opt anvelope, cauzându-i proprietarului un prejudiciu în valoare de 5400 lei.

* La 03 octombrie, pe la ora 16.00, o persoană i-a oferit spre vânzare unui cetățean din orașul Corneşti mai multe bijuterii din metal galben, despre care susţinea că sunt din aur, dobândind astfel bani în sumă de 2500 euro.

* La 04 octombrie, în jurul orei 10.00, în timp ce o cetățeancă era internată în Spitalul Raional Ungheni, persoane necunoscute i-au sustras din portmoneu 3000 lei.

* La 07 octombrie, aproximativ la ora 11.45, un cetățean, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în faţa unui bar din satul Petreşti, în urma unui conflict iscat de către alt cetățean, i-a aplicat acestuia o lovitură cu ţeavă metalică în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale grave, periculoase pentru viaţă, sub formă de fractură a osului parietal pe stânga.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate