Cum au decurs alegerile prezidențiale în raionul Ungheni

Vasile Cănuță

Vasile Cănuță

Unica persoană în scaun cu rotile nu s-a prezentat la vot

În ziua alegerilor, unica persoană în scaun rulant din Zagarancea nu s-a prezentat la urne. Reporterul UNGHIUL l-a vizitat pe Vasile Cănuță, persoană cu mobilitate redusă. Dânsul a spus că ar fi dorit să voteze pentru candidatura pe care o simpatiza, dar din cauza noroiului și a băltoacei din preajma gospodăriei sale, nu a putu să se prezinte la biroul electoral: „Îmi este foarte greu să merg cu căruciorul prin glod sau să ocolesc balta. De fiecare dată când plouă, din cauza drumului deplorabil, nu pot să ies din ogradă”. Fratele său, Ion, a zis că nu a solicitat urna mobilă.
Anume pentru persoanele în scaun cu rotile, în premieră, la biroul electoral al secției de votare din satul Zagarancea a fost amenajată o cabină specială de vot. Președintele biroului, Vladimir Țurcanu, a zis că aceasta a fost amenajată la solicitarea persoanei cu mobilitate redusă, care la alegerile precedente ar fi întâmpinat dificultăți în exercitarea dreptului de a alege. „Totodată, la Gimnaziul Zagarancea, unde se află biroul electoral, și rampă de acces a fost construită, pentru cei care se deplasează în scaun rulant”, a subliniat Țurcanu.

 

Cetireni, buletin de vot fotografiat

În ziua alegerilor prezidențiale, în satul Cetireni a fost semnalat un caz ieșit din comun. La biroul electoral, o tânără a fost surprinsă în timp ce fotografia buletinul de vot cu telefonul mobil. Maria Risipanu, președinta biroului, a declarat că persoana a fost documentată, a fost semnalat Consiliul electoral de circumscripție Ungheni și oamenii legii. Membrii biroului au urmărit ca tânăra să pună buletinul de vot în urnă și în prezența acestora, a observatorilor din partea partidelor politice, a șters fotografia din telefonul mobil.

 

La Teșcureni, scrutinul electoral a avut loc pe întuneric

La biroul electoral alegătorii au votat pe întuneric. Reprezentanta din partea Partidului Popular European din Moldova, Natalia Buguță, a declarat că energia electrică a fost deconectată în tot satul, de trei ori pe parcursul zilei. Potrivit dânsei, cel mai probabil, s-a stins lumina din cauza vântului puternic. Chiar și așa oamenii au continuat să vină la vot și au folosit lanternele pentru că să vadă în dreptul cărui candidat să aplice ștampila. Aici la votare au participat 482 de alegători.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate