Din izvor poluat – un foişor amenajat

Foto: Oxana Diaconu

Foto: Oxana Diaconu

În anul nou de studii, elevii de la Gimnaziul Zagarancea îşi vor găsi instituţia schimbată. Prima lucrare a demarat acum o lună în urmă şi cu ajutorul părinţilor, a pedagogilor, elevilor a fost deja realizată. Este vorba de un foişor inaugurat pe 29 iunie, unde spun profesorii, vor fi desfăşurate ore în aer liber, observări în natură sau va servi drept loc pentru recreere.Pe locul unde acum se află foişorul cu mulţi ani în urmă fusese construită o fântână, care însă nu era folosită, iar potrivit profesoarei de limbă engleză, Maria Lisa, director educativ la gimnaziu, aceasta prezenta pericol pentru elevi, de aceea s-a decis că un foişor ar fi mai indicat să fie pe acel loc. Pentru ca foişorul să fie realizat şi-au conjugat forţele mai mulţi parteneri: Fundaţia Comunitară Ungheni a oferit 8450 de lei, Primăria Zagarancea – 3000, iar asociaţia obştească constituită pe lângă gimnaziu – 1000.
De altfel, ideile de proiect nu se termină aici. Directoarea gimnaziului, Veronica Morcov, a comunicat că în parcul instituției vor fi amenajate şi alte locuri care vor bucura ochii trecătorilor, cum ar fi un iaz improvizat, confecţionat din materiale reciclabile. Totodată se atrage atenţie şi unor lucrări mai semnificative – construcţia gardului, reparaţia sălii de sport, care, la fel, vor fi înfăptuite în această vară.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate