Flori pentru mama campionului

Cu flori şi aplauze a fost întâlnită, săptămâna trecută, Liuba Mihalachi din Floriţoaia Veche, mama campionului canoist Victor Mihalachi. Deşi ungheneanul a reprezentat România la proba  de canoe-2 1000 metri în cadrul competiţiilor mondiale la kaiac-canoe de la Moscova, Rusia, consătenii cu bucurie au primit vestea că Victor pentru a şaptea oară a cucerit titlul de campion mondial. Doar rădăcinile lui i se trag anume de la Floriţoaia Veche, Ungheni. De data aceasta la competiţiile ordinare alături de Victor a fost şi familia: părinţii, sora şi fratele.
Mai mulţi consăteni s-au adunat la primărie pentru a o felicita pe Liuba Mihalachi îndată ce dânsa a revenit de la Moscova. Întâlnirea a făcut-o să-i năvălească lacrimi, apoi au urmat îmbrăţişări călduroase, au fost rostite doar cuvinte de laudă pentru mama care a reuşit să crească şi să educe un campion mondial. Dânsa cu  plăcere a împărtăşit din emoţiile pe care le-a trăit fiind alături de fiu: „Nu am participat niciodată la astfel de competiţii. Mă străduiam să nu privesc întrecerile nici la televizor, mă temeam de deochi. Chiar şi soţului îi interziceam să o facă”. De data aceasta însă Victor a insistat  ca de la tribună să-l privească şi cele mai dragi persoane. Pumnii i-a ţinut şi viitoarea soţie.
Norocul şi perseverenţa lui Victor şi a colegului său, Liviu Dumitrescu, a făcut ca în semifinală echipa lor să ajungă a doua la finiş. „După ce i-a înmânat buchetul de flori iubitei, Victor mi-a spus: „Mamă, să ştii, că mâine (după marea finală) buchetul de flori va fi pentru tine. Eu am să cuceresc aurul”, îşi aminteşte Liuba Mihalachi.
Ştergându-şi lacrimile de bucurie, mama campionului  adaugă că este mândră şi împlinită că a reuşit să crească şi să educe un băiat de aur: „ Nu doar este campion mondial de şapte ori, dar are şi un suflet bun. E un copil deosebit, iar în cei 25 de ani nu îmi aduc aminte ca el să nu mă fi ascultat sau să-mi fi reproşat ceva. Chiar dacă după competiţii şi cantonamente deseori are mâinile însângerate, niciodată nu s-a plâns că îi este greu. Pentru noi, copiii sunt toată averea noastră”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Flori pentru mama campionului”

  1. vlad says:

    era bine daca baiatul apara cinstea Moldovei. dar daca conducerea noastra nu creaza conditii pentru sportivii de performanta, atunci asa e. Dar e minunat ca avem asa talente!

    • Alexei says:

      Nu merge vorba de conditii. Acum e modern sa fii motivat financiar. Si nu doar la noi. Nu mai exista skintei patriotice. Pentru Victor skinteia pare sa fie rudele… Dar scoala sportiva e puternica datorita antrenorilor de campioni ramasi din anii sovietici.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate