Gazoductul Iași-Ungheni în curând va fi funcțional

29 octombrie. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a vizitat astăzi satul Zagarancea, raionul Ungheni și a verificat în ce stadiu se află lucrările la gazoductul Iași- Ungheni.
Vicepremierul a fost însoțit de Mihai Albulescu, Secretar de Stat, reprezentantul Ministerului Român al Energiei și reprezentanții consorțiului (Habau) care se ocupă de executarea lucrărilor.
Vicepremierul a fost informat că lucrările de finisare sunt pe ultima sută de metri. Andrian Candu a solicitat ca pe parcursul săptămânii viitoare să-i fie prezentate toate actele ce prevăd administrarea și darea în exploatare a gazoductului, pentru a le semna.
„99,9 la sută dintre lucrări au fost efectuate. Am solicitat să-mi fie aduse actele pentru a le semna săptămâna viitoare. Ulterior, compania Vestmoldtransgaz va solicita de la ANRE să-i fie acordată licența și să fie stabilit tariful pentru transportarea gazului”, a declarat Andrian Candu
Ministrul  a precizat că imediat după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va acorda licență companiei în gestiunea căreia se va afla gazoductul (Vestmoldtransgaz), va fi semnat contractul de furnizare cu o companie din România, care a venit cu o propunere avantajoasă pentru țara noastră.
„Contractul de furnizare a gazului a fost negociat cu o companie din România. Am obținut un preț avantajos pentru țară. Imediat ce va fi semnat și acel contract, va începe livrarea prin acest gazoduct”, a declarat Andrian Candu.
Precizăm că lucrările de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni au demarat înurmă cu un an, iar costul total al proiectului constituie 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de Euro reprezintă un grant din partea Uniunii Europene. Gazoductul cu lungimea totală de 43,2kilometri, are o capacitate de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate