Îmi pare rău de Filat

valentina slotina

Valentina SLOTINA

Ca om,  îmi pare rău. Îmi imaginez prin ce a trecut când a înţeles că toţi prietenii, adepţii de idei şi, cred, martorii  de voie-de nevoie ai faptelor sale au votat, mai bine zis, l-au predat, răsuflând uşuraţi, sub „protecţia” Codului Penal. Sărmanul, până  şi cravata sa frumoasă, de culoare mov, cu care a fost  la începutul şedinţei, a scos-o, cum se vede, a simţit că va fi dus de subsuori acolo unde nu dă Doamne să ajungă cineva vreodată.
Îmi pare rău, pentru că toate aceste acţiuni par a nu fi  tocmai legale, drepte, probabil, e acelaşi joc politic de care sunt atât de pasionaţi în ultimul timp bărbaţii de stat la noi şi care substituie acum munca Guvernului şi a Parlamentului. Îmi pare  rău, pentru că din palatul său aurit a nimerit la dubă. Ce-i drept, se vehiculează că acolo, la Centrul Anticorupţie, condiţiile ar fi bune, celulele nu sunt mai rele decât apartamentele multora dintre noi,  dar oricum, duba, chiar şi cu pat moale, rămâne dubă. Păcat că toate s-au întâmplat prea repede şi nu prea clar, în rezultatul unor mutări iscusite ale cuiva, despre care nouă nu ne este dat să ştim.
Îmi pare foarte rău că acum conducerea de vârf e neliniştită doar de cum să nu nimerească şi ea sub secure, deşi eu anume acest lucru l-aş dori. Nu putea nicidecum o singură persoană  să facă atâtea trebuşoare. Oricum el ori şi-a coordonat deciziile cu cineva, ori a dat indicaţii care mai târziu au fost discutate la diferite niveluri între colegii de partid,  prieteni,  s-au transmis din gură în gură şi despre toate faptele au aflat foarte mulţi oameni. Şi nimeni dintre ei, vă imaginaţi, nimeni  n-a abordat chestiunea privind legalitatea deciziilor şi dispoziţiilor, de exemplu, ale lui Filat. Probabil, de frică să nu-şi piardă  locul de muncă,  să rămână fără salariul solid şi tot felul de privilegii, să fie demascat sau suspectat de ceva asemănător.
Îmi pare rău că societatea se mulţumeşte cu o victimă şi situaţia rămâne fără schimbări. Oamenii  vor continua să rabde pălăvrăgeala frumoasă a politicienilor, să creadă  că mai rămâne puţin şi totul se va schimba în bine, după ce reformele vor fi duse până la  capăt. Iar pentru aceasta în sate vor fi închise vreo două şcoli,  va rămâne un spital cu 10 paturi în tot raionul, cu banii din granturile europene vor fi deschise centre anticorupţie în fiecare primărie, se vor crea comisii pentru monitorizarea acestor centre şi îşi vor numi rudele la conducerea lor.
Îmi pare rău că totul e ceţos şi încâlcit, nu mai înţelegi unde-i adevăr şi unde-i fals.  Adevăr e că nu e vinovat unul Filat şi împreună cu el pe banca acuzaţilor  trebuie să fie şi cela, şi celălalt, uite câţi sunt… Iar fals e că  vinovat va fi găsit numai unul, care deja e numit ţap ispăşitor şi mielul adus jertfă. Îmi pare rău.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate