În căutarea unui loc de muncă

Săptămâna trecută, Şcoala Profesională din oraşul Ungheni a găzduit târgul locurilor de muncă. Tradiţional, acesta este organizat de către Agenţia Ocuparea Forţei de Muncă la finele lunii mai, când o mare parte din absolvenţi sunt în căutarea unui post vacant de muncă.
Zeci de persoane au luat cu asalt reprezentanţii celor aproximativ 20 de întreprinderi, fără a aştepta chiar şi deschiderea oficială a târgului. Din păcate, angajatorii au declarat că oferă  cel mult 120 de locuri de muncă.  Totuşi, cei interesaţi de oferte au îndeplinit o anchetă,  pentru ca apoi să aştepte invitaţia pentru interviul cu angajatorul.
Potrivit Elenei Ermurachi, specialist la Agenţia Ocuparea Forţei de Muncă Ungheni, târgul locurilor de muncă a apărut din necesitatea tinerilor de a se informa despre locurile vacante de muncă, condiţiile de angajare, modul de a se prezenta la angajator. Tinerii au avut posibilitatea să cunoască şi unele oportunităţi de iniţiere a unei afaceri. Pentru o instruire continuă în carieră, Colegiul Agroindustrial şi Colegiul de Medicină au prezentat tinerilor specialităţile pentru care pot opta.  Centrul „Nexus” la fel a venit cu o explicaţie amănunţită a serviciilor pe care le oferă.
La târg au fost prezentate următoarele oferte de muncă: inginer calitate, filator, cusător, şef de echipă, operator la maşina de tuns, chelner, poştaş, bucătar, vânzător produse alimentare, muncitor la prelucrarea nucilor şi la construcţia drumurilor.
„Locuri de muncă sunt, doar persoanele interesate să dorească să lucreze, mai dificil este pentru cei din mediul rural, căci trebuie să facă naveta oraş-sat”,  explică Elena Ermurachi.
„Nu am rămas încântat de ofertele propuse, căci în anul trecut am terminat cursurile de masor, dar aşa şi nu am putut să îmi găsesc un loc de muncă”, spune Gabriel Bereghici din satul Petreşti. Pe Alina Croitoru din or. Ungheni nu au satisfăcut-o salariile oferite de  angajatori, menţionând că cel mai probabil va pleca peste hotare în cautarea unui loc de muncă.
În prezent, peste 1300 de persoane din raionul Ungheni sunt în căutarea unui loc de muncă, iar agenţia are înregistrate doar 200 de posturi vacante.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate