În Ungheni revine voleiul de performanţă

La începutul anului,  Ghenadie Mitriuc, directorul SRL „Rincor-Prim”,  preşedintele CS „Olimp”, un mare amator al voleiului, le-a dat o speranţă amatorilor acestui sport interesant, atunci când le-a spus că în toamna anului 2014 la Ungheni din nou poate fi o echipă de volei.  Pe 1 noiembrie, la ora 13.00,  vom avea ocazia ne convingem  că  vorbele lui sunt una cu fapta: echipa „Olimp” în sferturile de finală ale Cupei Moldovei, se va întâlni cu «USM-Bostavan», un club puternic in capitală, medaliat cu argint la campionatul de anul trecut. După o despărţire de trei ani de voleiul de performanţă, suporterii din Ungheni din nou vor putea să se delecteze cu servicii, pase, lovituri şi blocaje executate de cei mai buni jucători de volei din Moldova.
Echipa va fi pregătită să participe la cupă ţării de antrenorul principal al selecţionatei Moldovei, Artur Romaşcan, şi vestitul Serghei Marinescu, care împreună cu Ghenadie Mitriuc a stat la izvoarele creării clubului. În noua echipă va fi un aliaj de experienţă şi tinereţe, alături de jucători cunoscuţi pe teren vor ieşi voleibalişti tineri, cu care vor face cunoştinţă  exigenţii şi binevoitorii suporteri  din Ungheni.
Va fi interesant să-l urmărim pe Vadim Gherman, jucător de blocaj central, căpitanul echipei, care a jucat mult în cadrul campionatelor ţării.  Antrenorul secund al „Olimpului”, Serghei Lazarev, a fost campion al Moldovei în componenţa aceleiaşi echipe în 2011. A revenit printre ungheneni cel mai bun libero al ţării, Aleksandr Şceglov, pe care suporterii l-au îndrăgit în anii precedenţi de evoluare în „Olimp”. Va dirija jocul echipei playmakerul Constantin Lupu, un tânăr care deja a reuşit să joace în lotul naţional al Moldovei. Împreună cu el pe teren va ieşi o echipă de tineri promiţători, născuţi în anii 1993-1997. Îi vor bucura pe amatorii de volei şi inovaţiile: fiecare suporter va primi un program care va conţine informaţii despre echipă, jucători şi Cupa ţării.
Câte ceva despre Regulamentul Cupei RM. Sferturile de finală presupun jocurile de antrenament  pe terenurile ambilor concurenți. Deci, a doua zi, pe 2 noiembrie, studenții de la  USM se vor întâlni cu unghenenii pe teren propriu, la ora 13.30. Semifinalele și finalele vor avea loc pe 8-9 noiembrie în capitala țării noastre, în cea mai bună sală de sport, «Alexia». La toate meciurile CS  “Olimp” organizează transportul pentru cei care doresc să susțină echipa lor favorită.
Turneul,cu siguranță, e important, dar bătăliile principale ale sezonului ne aşteaptă în viitor. E vorba de Campionatul Moldovei care va începe după încheierea Cupei. Care sunt provocările cu care se confruntă noua echipă în noul sezon? Despre aceasta ne va povesti directorul sportiv al clubului, Serghei Marinescu: «Mă bucură posibilitatea de a reveni la Ungheni, unde datorită lui Ghenadie Mitriuc am obținut cele mai bune rezultate ca jucător și am avut posibilitatea  de a “trece” prin această echipă, poate, nu pe cei mai puternici jucători, dar destul de buni, uniţi de aceeaşi idee şi care se respectă reciproc. Dar toate au rămas în trecut. Deşi echipa noastră e practic tânără,  planurile pentru acest sezon sunt tot atât de  ambițioase ca în 2011. Să câștigăm şi Cupa, şi Campionatul Moldovei — aceste obiective le-am stabilit pentru echipa noastră. Mai avem o sarcină, nu mai puțin importantă: să pregătim pentru lotul naţional 2-3 jucători tineri”.
Începutul e pus, problemele organizatorice sunt rezolvate, astfel încât Ghenadie Mitriuc și Clubul Sportiv “Olimp” îi invită pe toți cei care nu sunt indiferenți față de volei în sala şcolii de sport  din Ungheni (Palatul Culturii), pe 1 noiembrie, la ora 13.00 la un volei de performanţă.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate