În Ungheni, viaţa voleibalistică ia amploare

Foto: ungheni.md

Foto: ungheni.md

Dacă în anii precedenţi  evenimentele voleibalistice din oraşul şi raionul Ungheni erau legate, în fond,  de echipa „Olimp”, care evoluează cu succes în întâietatea şi Cupa ţării, acum, odată cu înfiinţarea Asociaţiei de Volei din  raionul Ungheni, atenţia iubitorilor acestui joc va fi  atrasă de voleiul local.
„Prima rândunică” în activitatea asociaţiei menţionate a devenit Cupa oraşului  la volei între echipele masculine, desfăşurată în comun cu Primăria oraşului Ungheni. Şapte echipe au ieşit la startul turneului care a fost deschis de către Eduard Balan, viceprimar al oraşului, şi Valentin Baran, secretar responsabil al Asociaţiei de Volei. În urma unor confruntări încordate, imprevizibile, deţinător al trofeului onorific a devenit echipa Biroului Vamal Ungheni, care i-a învins în finală pe jucătorii de volei de la Şcoala raională de sport. Locul trei l-au cucerit  jucătorii experimentaţi din echipa „Older Boys-Olimp”.
Despre  activităţile de bază planificate de asociaţie a povestit secretarul responsabil, Valentin Baran: „Prima activitate desfăşurată de noi a fost interesantă şi promiţătoare. Din planurile sezonului curent fac parte organizarea unei cupe asemănătoare între echipele din satele şi comunele raionului şi a super cupei în care se vor întâlni cele mai bune echipe din oraş şi raion.  Pe viitor, la propunerea preşedintelui asociaţiei, Ghenadi Mitriuc, planificăm să organizăm campionatul regulat al raionului”.
Sâmbătă, 28 noiembrie, primul meci îl va disputa echipa „Olimp” din Ungheni în cadrul Campionatului Republicii Moldova la volei. „Olimp”, deţinătoare a medaliei de bronz  la întâietatea precedentă, finalistă a Cupei Moldovei 2015, a început campionatul cu victorie asupra echipei „HMSK-Pozitiv”. Discipolii lui Sergiu Marinescu, veteran  al „Olimp”-ului, care debutează în funcţia de antrenor principal, au câştigat meciul  în capitală cu scorul 3:1 (25:19, 24:26, 25:11, 25:20). Sâmbăta viitoare, la ora 13.00,   „Olimp” va avea un adversar mai serios –  mereu tânărul şi ambiţiosul club „USM-Bostavan” îndrumat de unul dintre cei mai experimentaţi antrenori din ţară, Alexandru Dudicov.
Clubul sportiv  „Olimp” îi invită pe toţi amatorii de sport sâmbătă, 28 noiembrie, în sala Şcolii de Sport din oraş, (Palatul Culturii, ora 13.00), la un meci interesant în cadrul noului Campionat al Republicii Moldova.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate