Intoxicaţii acute neprofesionale exogene de etiologie chimică

Foto: imagine simbol

Foto: imagine simbol

În raionul Ungheni în anul 2015 au fost înregistrate 76 cazuri de intoxicaţii acute neprofesionale exogene de etiologie chimică soldată cu 1 deces. În anul curent, pe parcursul a 6 luni, au fost înregistrate 26 cazuri de astfel de intoxicaţii, dintre care 10 copii. Menţionăm ca, din numărul total de cazuri, pe primul loc au fost înregistrate intoxicaţiile acute neprofesionale cu medicamente (13 cazuri), cu pesticide (3), cu alcool 2 (3), gaze (2) şi cu alte substanţe toxice (6).

Problema intoxicaţiilor acute neprofesionale exogene de etiologie chimică în ultimele decenii a căpătat o actualitate deosebită, ca urmare a acumulării în mediul ambiant a unei cantităţi enorme de diverse produse chimice. De obicei, astfel de intoxicaţii sunt declanşate în condiţiile de habitat de acele substanţe chimice care sunt utilizate de către membrii unei familii. Mai frecvent, intoxicaţiile la copii au loc din cauza păstrării incorecte a substanţelor chimice, administrării incorecte a unora dintre acestea (bunăoară: medicamente) sau exploatării cu abateri de la prevederile legale ale unor instalaţii (aragaz, sobe etc.).
Centrul Sănătate Publică sensibilizează cadrul pedagogic din instituţiile de copii şi tineri cât şi părinţii, serviciul medical primar asupra faptului că informarea corectă a elevilor, copiilor cu factorii de risc de origine chimică, care accidental pot influenţa starea de bine şi sănătatea tuturor este şi o modalitate de profilaxie a declanşării situaţiilor accidentale, care deseori se pot solda cu cazuri de deces.
Suntem în luna august, se apropie începutul anului nou de studii. Acum aceste probleme care apar şi care ţin de activitatea instituţiilor de copii şi tineri în aspect de securitate şi sănătate a copiilor, elevilor, angajaţilor, sunt ca niciodată actuale.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate