La mulți ani, Ungheni! La mulți ani oraș mic cu inimă mare!

La mulți ani, Ungheni!

La mulți ani, Ungheni!

Duminică, 28 august, orașul Ungheni va îmbrăca straie de sărbătoare și va primi oaspeți mult așteptați. Unghenenii vor sărbători Hramul orașului și vor marca 554 de ani de la prima atestare documentară, care datează din august 1462. Numit și „poarta de vest” a Uniunii Europene, aflat pe malul râului Prut, așezarea inițial a fost numită satul Unghiul, probalil, de aceea că râul forma aici un unghi perfect.

Situat în imediata apropiere a Uniunii Europene, astăzi Ungheniul reprezintă o localitate încărcată de istorie. Am adunat mesajele de felicitare adresate orașul natal, de la cei care locuiesc aici, dar și cei care sunt departe de locul de baștină, dar cu gândul acasă. Toți au dorit ca aceste urări să ajungă la inimile unghenenilor prin intermediul ziarului.

Corneliu Prepeliță, pedagog, specialist, Direcția Educație Ungheni:
„La 28 august marcăm cea 554-a aniversare de la prima atestare documentară și Hramului orașului. Unghenenilor le adresez cele mai frumoase urări de bine, fericire, sănătate și prosperitate. Fie ca această zi de sărbătoare să aducă pentru fiecare unghenean o sursă de bucurie și un îndemn de a fi mai buni, mai toleranți și mai activi la viața comunității. Hramul orașului mai dovedește încă odată că orașul Ungheni este un leagăn al civilizației și al culturii, care ține la tradiția și valorile strămoșești. La Mulți Ani, Ungheni!”

Marina Cociorva, casnică, Norvegia
„La mulți ani, orașul meu de suflet! Unghenenilor le adresez cele mai sincere felicitări de multă sănătate, fericire, împlinirea tuturor dorinţelor. La fiecare în parte – belşug în casă, pâine pe masă, să vă bucuraţi de fiecare zi trăită, sa fiți mai toleranți, mai responsabili, căci dumneavoastră sunteţi cei care reprezentaţi imaginea şi pilonii oraşului. Să fiţi înobilaţi cu puterea de a trece peste obstacolele ce apar în calea vieţii fără a renunţa la speranţa şi credinţa ce le purtaţi în suflete”.

Dumitru Crețu, ex-director magazinul „Cosânzeana”, ex-director Oficiul Cadastral Ungheni
„Sunt bucuros că prin intermediul ziarului pot transmite un mesaj de felicitare tuturor unghenenilor. Ungheniul este orașul meu iubit, chiar dacă sunt chișinăuian acum, sufletul îmi este la Ungheni. Aici m-am născut, aici mi-am petrecut copilăria, iar după absolvirea studiile universitare am revenit din nou în orașul de lângă Prut, unde am activat timp de 25 de ani. Avem un oraș frumos, care te vrăjește cu aleea de castani și oamenii primitori, doar aici am zeci de fini, cumetri, prieteni. La muli ani, orașul meu de suflet!”.

Artiom Ursoi, director general la Centrul Național al Tinerilor „Iyoung”:
„Statutul social de tânar este o onoare, suntem locomotiva ce dezvoltă mentalitatea unui sistem din care fac parte toți. Tinerii sunt cei care inspira, cred, care luptă pentru viitor. Mă adresez tinerilor din Ungheni și le spun că totul depinde doar de ei, de cele doua mâini, doua picioare, un creier și o inimă. Deci, dragi tineri, nimeni nu vă împiedică să schimbați lumea, dar începeți de la voi! La mulți ani, tineri din Ungheni”.

Maria Rotaru, dădacă, Dammarie-les-Lys:

„Sunt departe de Ungheni, orașul unde au crescut copiii mei, unde m-am format ca pedagog, unde mă duce gândul atunci când am un dor de casă. Când voi reveni vreau să îl văd schimbat în totalitate, mai curat, mai verde, mai european. Vreau să găsesc acasă tineri realizați, maturi liniștiți și oameni în etate fericiți. La mulți ani, Ungheni”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate