La Ungheni, registratura on-line nu funcţionează

Foto: imagine simbol

Foto: imagine simbol

Deşi anterior se anunţa că cetăţenii raionului Ungheni sunt printre primii care vor  putea să se programeze la medicul de familie prin intermediul internetului, deocamdată acest program nu funcţionează.
Site-ul care trebuie accesat pentru înscrierea on-line este: https://sia.amp.md. Am încercat să introducem datele personale pentru o înregistrare la medicul de familie. Rezultatul căutării nu a dat nimic, decât mesajul „Persoana nu a fost găsită. Adresaţi-vă la medicul de familie pentru a iniţializa fişa pacientului”. Am repetat operaţia, introducând alt nume, rezultatul însă a fost acelaşi. De altfel, şi alţi cetăţeni din oraşul Ungheni au menţionat că nu cunosc nimic despre noul sistem de programare on-line.
Registratura on-line este un serviciu nou, implementat de Ministerul Sănătăţii şi a fost lansat anul trecut în câteva raioane, inclusiv Ungheni. Contactat telefonic, programatorul Centrului de Sănătate (CS) Ungheni, Eugen Bostan, a confirmat că programul nu este funcţional, fiind în proces de lucru: „La moment medicii de familie introduc datele despre pacienţi în fişele electronice”. Dânsul, de fapt, nici nu cunoştea adresa electronică a registraturii on-line. Unica adresă pe care programatorul a comunicat-o este cea a CS Ungheni: www.cmf-ungheni.ms.md. Cert e că pe această pagină de internet găsim doar informaţii generale despre instituţie, poze, numere de telefon, orarul de lucru al instituţiei, dar nu şi orele de primire ale medicilor. Totodată putem accesa un buton şi să verificăm care este medicul de familie la care suntem înregistraţi. Despre implementarea sistemului informaţional sau direcţionarea către site-ul principal nu găsim nimic.
Din spusele Tatianei Moraru, şefă adjunctă la CS Ungheni, medic de familie, deşi instituţia a fost dotată cu echipamentele necesare, procesul decurge anevoios: „Am instalat softul, dar nu e la nivelul pe care îl dorim. Probabil,  nu suntem destul de iniţiaţi să folosim aceste tehnologii”. Totodată dânsa a accentuat că după ce vor fi introduse toate datele despre pacienţi în fişele electronice, programările on-line vor fi posibile. „Medicii de familie au un program încărcat, pe lângă faptul că primesc zilnic pacienţii, mai trebuie să găsească timp şi pentru introducerea datelor în baza de date. Totuşi, cred că după ce acest proces va fi finalizat, se va uşura şi lucrul medicului”, conchide ea.
Deocamdată unica posibilitate de programare la medicul de familie rămâne a fi registratura din incinta centrului de sănătate.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate