Ludmila Guzun este președintele raionului Ungheni

Felicitări actualului preşedinte  de la ex-preşedintele  raionului, Iurie Toma

Felicitări actualului preşedinte de la ex-preşedintele raionului, Iurie Toma

Şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Ungheni a început, vinerea trecută, cu declaraţii din partea unor fracţiuni de consilieri. Oleg Belbas, preşedintele Organizației Teritoriale PLDM, a anunţat că şedinţa este una ilegală: „Cererea cu privire la convocarea consiliului trebuia depusă cu trei zile în urmă şi nu cu o oră, cum s-a procedat astăzi”. A uimit declarația socialistului Viorel Sorici. Consilierul a  anunţat despre destrămarea fracţiunii Partidului Socialiștilor  din Republica Moldova, ceea ce înseamnă că fiecare consilier va acţiona după cum îi dictează conştiinţa.
Chiar dacă consilierii liberal-democrați au fost prezenţi doar fizic alături de colegii lor din consiliu, aceasta însă nu i-a împiedicat pe ceilalţi să continue şedinţa. Svetlana Ciobanu, care a fost şi preşedintele şedinţei, şi-a expus punctul de vedere, care, se pare, este şi al întregii fracţiuni a Partidului Liberal, înainte ca să fie anunţată candidatura pentru funcţia de preşedinte al raionului: „Astăzi nu voi vota împotriva cuiva. Astăzi voi vota pentru o personalitate, pe care am apreciat-o foarte mult pentru profesionalism, cumsecădenie, responsabilitate”.
Acelaşi anunţ l-a făcut şi consilierul independent, Iurie Toma,  care a dorit ca în fruntea  raionului Ungheni să fie o persoană integră. Cu votul a 20 de consilieri (reprezentanți ai PDM, PL, PCRM, PPEM și doi consilieri independenți) din cei 34 prezenţi, Ludmila Guzun (PDM) a fost aleasă în funcţia de preşedinte al raionului. În continuare dânsa  a propus și membrii  echipei cu care va lucra în următorii patru ani. Cu aceleași voturi vicepreşedinţi ai raionului au fost aleşi Sergiu Lăcustă (PCRM), Alexandru Brânză (PL) şi Petru Gherasimov (PDM).
Și pentru Lidia Crăciun, directorul ÎMSP Spitalul Raional Ungheni, această şedinţă a fost una tensionantă, pe motiv că expirase contractul ei individual de muncă. Astfel, dânsei i s-a permis să exercite interimatul până la anunţarea concursului pentru ocuparea funcţiei respective. Apropo, Lidia Crăciun este membru al PLDM şi consilier în Consiliul orăşenesc Ungheni pe lista acestui partid .
După încheierea şedinţei, Oleg Belbas a declarat pentru ziarul „Unghiul” că pe parcursul a şapte săptămâni ar fi fost doar mimat întregul proces de negocieri de către unii consilieri din partea PDM: „Acum vom face un demers către Cancelaria de Stat pentru a avea o decizie finală despre felul cum a fost organizată şedinţa extraordinară. Poziţia noastră este clară – această şedinţă a fost una ilegală”.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate