Nu există echipe de neînvins…

Echipa "Olimp"

Echipa “Olimp”

Istoria sportului contemporan a demonstrat în repetate rânduri că nu există echipe de neînvins, pur şi simplu, sunt echipe de la care e foarte greu să câştigi.
Chiar și scepticii din Ungheni vor fi nevoiţi să recunoască că la ora actuală în voleiul moldovenesc cea mai puternică echipă e „Dinamo” Tiraspol. Meciul cu liderul voleiului naţional a arătat că, campionul en-titre în fiecare componentă a jocului e mai bun – puţin de tot, cu o jumătate de pas, dar e mai bun. Și toate astea se combină în rezultatul final al meciului, care a fost câştigat de cel mai puternic. Mai repetăm o dată – la ora actuală, cel mai puternic. Iar mâine…
Tribunele arhipline ale sălii de sport a Palatului Culturii din oraşul Ungheni aşteptau spectacolul, aşteptau lupta şi speranţele suporterilor numeroşi au fost îndreptăţite. În duelul dintre  „Olimp” şi „Dinamo” Tiraspol s-au întâlnit cele mai puternice echipe ale campionatului 2014/2015.
Componenţa de start a echipei din  Ungheni de data aceasta a fost un pic diferită de  meciul cu echipa “Automobilistul”: Vadim Gherman (7),  Evgheni Tkacenko (15), Serghei Lazarev (3), Denis Gorea (12), Nichita Bolboceanu (11), Timofei Kisliakov (10 ), libero Alexandru Şceglov (4). În  înlocuiri au ieşit  Adrian Florea  (5), Constantin Lupu (2) și Mihai Cozonac (14).
În componenţa tiraspolenilor s-au evidenţiat jucătorii echipei naţionale Vladimir Stelmah și Oleg Zaharov, precum și coordonatorul cu experienţă  Vadim Iarschi.
Prima partidă a început reuşit  pentru “Olimp”: către primul time-out ei conduceau cu scorul 8:7. Vrem să menţionăm de la bun început că în toate cele patru partide ale meciului unghenenii  câștigau până la prima pauză. Pare ceva destul de optimist pe fundalul problemelor pe  care echipa le-a avut în segmentele de start ale jocurilor anterioare. Foarte  constant s-au dezvoltat evenimentele primului set și numai la sfârşit oaspeţii au câștigat mai multe mingi consecutiv – 22:25.
Setul doi al meciului poate fi numit cel mai bun în istoria „Olimp”-ului renăscut. Scorul  25:15 în confruntarea cu o echipă care de şapte ori a fost campioană  a ţării (!) vorbeşte de la sine. N-am vrea cu vorbe şi comentarii să intervenim în jocul demonstrat de ungheneni în această partidă! Aşa ceva trebuie să vezi!
Din câte se ştie, în orice meci trebuie să existe cel puţin trei seturi feerice de acest fel. Iar echipa noastră, cu regret, deocamdată nu reuşeşte. Şi în partida a treia a fost dusă lupta de la început până la capăt cu o mică rămânere în urmă la finiş 23:25. În a patra unghenenii au încercat să ţină adversarii pe loc, dar puterea şi experienţa dinamoviştilor şi-au spus cuvântul – 22:25 şi 1:3 în meci.
Preşedintele „Olimp”-ului, Ghenadi Mitriuc, nu părea abătut după meci: „Nu-mi este ruşine pentru băieţi în faţa suporterilor stimaţi. Am pierdut meciul  cu cea mai puternică echipă din ţară.  Aşa e formula campionatului, că şi  un colectiv care a ocupat locul patru în campionatul regulat, în play-off poate deveni campion al Moldovei. Nu zic că ar trebui să ocupăm locul patru ca să nimerim în play-off, noi trebuie să începem runda decisivă pe o poziţie cât mai înaltă. Totul e înainte, totul e în mâinile noastre”.
Sâmbătă, 20 decembrie, pe „Olimp” îl aşteaptă  o nouă încercare – duelul cu unul dintre liderii campionatului, o echipă care nu a fost învinsă în trei tururi – ŞM nr. 2 din Bender. Începutul la 13.00. Febra voleibalistică din preajma sărbătorilor continuă.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Nu există echipe de neînvins…”

  1. Articolo molto interessante… Complimenti

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate