O medalie de bronz la karate-do pentru Ungheni

Cristian Bernic, medaliat cu bronz

Cristian Bernic, medaliat cu bronz

Din lotul naţional de karate-do tradiţional al Republicii Moldova la campionatul mondial din Cracovia, Polonia a făcut parte şi ungheneanul Cristian Bernic. Prestaţia lui a fost una foarte reuşită, căci la competiţiile dintre juniori a reuşit să se claseze pe locul III. Antrenorul Iurie Cebaniuc este mândru de evoluţia elevului său, mai ales că pentru prima dată când la un campionat de talie mondială un sportiv din Moldova cucereşte medalia de bronz. Chiar dacă deja este student, de două ori pe săptămână continuă să îşi perfecţioneze măiestria sportivă acasă, la Şcoala de Sport pentru Copii şi Juniori din Ungheni. Totodată, şi antrenorul deseori se deplasează în capitală pentru a avea posibilitatea să-şi antreneze discipolul. Cristian Bernic face sport de mai bine de 10 ani, între timp, devenind campion naţional de câteva ori, atât în echipă, cât şi individual.
„Am avut emoţii, doar am reprezentat ţara, concurenţii au fost puternici, printre ei erau şi campioni mondiali. Au fost 11 ani de antrenamente zilnice, deţin 37 de medalii în primele poziţii în campionate naţionale şi, desigur, centura neagră”, spune Cristian.
Valentin Baran, directorul Şcolii de Sport pentru Copii şi Juniori, şi-a împărtăşit din impresiile de la campionat: „Am asistat doar la competiţii organizate în şcoala noastră, mă gândeam că sportivii numai imită careva mişcări de karate-do. Acum m-am convins că avem sportivi bine pregătiţi, care cunosc tehnica respectivă, pot controla puterea şi viteza loviturilor”.
Prezenţa antrenorilor şi a sportivului la campionat a fost posibilă datorită susţinerii financiare a primăriei oraşului şi Direcţiei Educaţie Ungheni.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate