O nouă înfrăţire, o nouă colaborare

Andrezieux-Boutheon – este un oraş industrial din regiunea Loire, sud-estul Franţei,   cu o populaţie de aproximativ 10 mii de cetăţeni. Este primul oraş francez unde a fost construită calea ferată. Anume cu acest oraş urmează să se înfrăţească în cel mai scurt timp Ungheniul. De fapt, este şi prima localitatea franceză care doreşte să stabilească  legături de colaborare cu oraşul Ungheni.
Pentru a ne cunoaşte tradiţiile şi modul de viaţă, Ungheniul a fost vizitat de către o delegaţie franceză. Martine Crawford, viceprimarul oraşului Andrezieux-Boutheon, şi Jean- Neol Cancade, preşedintele asociaţiei „Prietenii Moldovei”  au fost întâmpinaţi de către Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni, consilieri locali, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, profesori. Primarul oraşului a ţinut să menţioneze că între oraşul Ungheni cu poporul francez de mult a fost stabilită o colaborare frumoasă. Dânsul s-a referit la toate proiectele sociale şi medicale implementate în Ungheni cu ajutorul preşedintelui AO „Degeţel”, Philippe Chaudier, stabilit în Moldova de mai bine de 10 ani. Oaspeţii francezi au rămas plăcut surprinşi de frumuseţea oraşului, după ce au vizionat filmul documentar despre Ungheni.
De altfel, oaspeţii au subliniat că toată informaţia şi impresiile despre ţara noastră, în deosebi, despre Ungheni vor fi transmise locuitorilor oraşului   Andrezieux-Boutheon în cadrul conferinţei care urmează să fie organizată cu acest prilej. Totodată, francezii s-au angajat că  până la semnarea acordului de înfrăţire  să organizeze şi o excursie pentru cei care doresc să cunoască locurile pitoreşti din Moldova.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate