O problemă rezolvată de cetățeni, nu de autorități

Cristian Bejenuța din Petrești, băiatul de 11 ani care avea nevoie de un scaun cu rotile pentru a merge la școală, a primit unul nou-nouț. Donația a venit din partea Marinei Știrbu din Chișinău, care la moment locuiește peste hotarele țării.

După ce în ziarul  „Unghiul” (nr. 11 din 18 martie 2016) a fost publicat materialul „Un copil are nevoie de scaun cu rotile ca să ajungă la școală” reacțiile nu s-au lăsat mult timp așteptate.

Sunete au fost din diferite colțuri ale raionului Ungheni, ale Republicii Moldova, dar și de peste hotare. Oameni mărinimoși și sensibili la nevoia aproapelui încă mai sunt!
Lunea aceasta Cristian a primit căruciorul râvnit. Marina Știrbu, prin intermediul ziariștilor,  a făcut legătura cu Olesia Bejenuța, mama băiatului, iar scaunul cu rotile a fost cumpărat dintr-o farmacie din Chișinău, apoi transmis cu maxi-taxi-ul. „Am primit multe apeluri de la persoane care s-au arătat dispuse să ne ajute. Nici nu m-am gândit câte reacții pot să apară la un simplu material publicat în ziar. Suntem nespuși de bucuroși. Vă mulțumim pentru ajutor.  Nu am îndrăznit să o întreb pe doamna Marina cât costă scaunul, dar îi suntem recunoscători.Mă voi ruga pentru sănătatea ei”, a spus Olesia, vădit emoționată.
Cristian e bucuros că scaunul vechi și mic, în care cu greu se deplasa, a fost înlocuit cu un cărucior nou. Ba mai mult, pe lângă obiectul împachetat în peliculă, a mai primit și un cărucior de la un sătean din Todirești, drept că fost în folosință. „Nici nu am reușit să îl întreb cum îl cheamă pe acel bărbat. Ne-a sunat, a venit la poartă și ne-a lăsat căruciorul. Să îl ajute Dumnezeu în toate. Vom aduce în ordine căruciorul și îl vom folosi”, a mai adăugat mama lui Cristian.
Amintim că acum două săptămâni, UNGHIUL a relatat povestea lui Cristian, care din cauza unor probleme de sănătate e nevoit să se deplaseze cu scaunul rulant. Colegii săi, din cadrul Consiliului Local al Elevilor Petrești, precum și conducerea școlii au înaintat un demers mai multor instanțe, dar nevoia tot nevoie a rămas, de aceea ei s-au adresat redacției ziarului. Tudor Rădeanu, șeful Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, a spus că solicitarea lui Cristian ar putea fi îndeplinită la sfârșitul lui martie, când în raion trebuiau să fie livrate aceste obiecte. Dar problema a fost soluționată mai devreme, grație oamenilor mărinimoși.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate