Oamenii au cerut socoteală guvernării

Foto: Tatiana CUIBARU

Protestatarii pe Piața Independenții

Duminica trecută, la Ungheni Platforma civică ”Dreptate și Adevăr” (DA) a organizat un miting, în cadrul căruia protestatarii au cerut socoteală guvernării pentru miliardul furat, corupția în structurile de stat, decizia de a trece pe seama cetățenilor a împrumuturilor de 14 miliarde de lei pentru cele trei bănci care deja sunt în proces de lichidare, acapararea  organelor de justiție, pentru faptul că cetățenii zi cu zi ce trece sărăcesc tot mai mult din cauza creșterii prețurilor și tarifelor.
Deși afară era destul de umed și frig, pe Piața Independenții s-au adunat sute de cetățeni indignați de politica guvernanților. Printre orășenii și sătenii de rând am observat și mulți membri de partid – liberali, democrați, liberal-democrați, comuniști, socialiști… Toți suferim de pe urma inactivității conducerii țării, jafului secolului, reducerii nivelului de trai. Despre toate acestea au vorbit membrii platformei DA Nicolae Josan, Dinu Plângău, interpretul Cătălin Josan, protestatarii Lidia Țurcanu, Larisa Negru, Vasile Tarhon și alții.
Asemenea mitinguri au avut loc și în alte centre raionale, la Bălți și Chișinău.
Iată ce a scris Dinu Plângău mai târziu pe facebook.com: ”Azi am fost în raionul Ungheni, azi m-am simțit într-un moment mai trist ca niciodată, deși evenimentul a fost reușit, deși la manifestația de protest a participat lume multă, lume bună, deși am făcut cunoștință cu niște tineri extraordinari cu care vom ține legătura pe viitor, m-am simțit trist pentru că la un moment dat, după ce s-a finisat acțiunea și am început a vorbit cu localnicii, care-mi povesteau despre grijile și nevoile lor, mai mulți oameni în cor au zis: ,,Vă rugăm frumos, să nu ne trădați. Avem încredere în voi. Vă rugăm, nu cedați, nu ne distrugeți speranța”.
Nu știu dacă voi putea adormi azi, încă mai zguduie emoțiile în suflet, dar vreau să-i avertizez pe cei care vor vrea să se folosească de speranța oamenilor. Refuzați!
Nu am dat cuvânt la toată lumea de la Ungheni, așa am decis împreună cu localnicii, pentru că la un moment dat pe scenă au vrut să urce niște lideri de partid care în momentul acesta au lansat o campanie dură de denigrare și nu doar online, dar și în localitate. Sunt niște oameni mici, slabi, cu intenții proaste, să-i fi dat cuvântul, sunt sigur că era să ne pupe și să ne laude ca pe niște icoane. Oameni buni, ăștia sunt liderii?! Suntem conștienți că în al unsprezecelea ceas vor vrea să vină mulți profitori, mulți încă mai ezită, așteaptă să vadă cine pe cine va da jos, dacă Platforma va schimba lucrurile și-l va detrona pe Pahan, ei vor zice ,,Eu am fost cu voi și plăcinte am adus pentru protestatarii din Piață”, dacă va cădea un meteorit peste toată Platforma deodată și noi nu vom reuși să-l detronăm pe Plahotniuc, ei vor fi cei mai mari critici ai Platformei, oameni mici, oamenii turmei.
Prieteni, fiți oameni mari, oameni demni, fiți exemplu pentru copii voștri!”. Cuvinte înțelepte, ar fi bine ca speranțele oamenilor să nu fie din nou spulberate.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate