Optează pentru un mediu curat

Zilele trecute, Primăria oraşului Ungheni a găzduit cea de-a doua ediţie a expoziţiei ecologice „Eco Art Ungheni”. La acţiunea lansată de către Consiliul Local al Tinerilor de la Centrul Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni (CRRT) s-au alăturat cinci grupuri de iniţiativă din instituţiile de educaţie din localitate. Participanţii au reuşit să îndeplinească una din cele mai importante condiţii: lucrările de uz sau de artă expuse trebuiau să fie confecţionate doar din materiale reciclabile.
Clubul de voluntari „Impact” de la LT „Mihai Eminescu” este la prima sa activitate şi   a reprezentat în miniatură centrul oraşului Ungheni: clădirile primăriei, consiliului raional, direcţiei de educaţie, dar şi a ziarului „Unghiul”, ca formator de opinie. Nu au uitat nici de aleea de castani, creată, la fel, numai din materiale reciclabile. Un alt grup de tineri, de la aceeaşi instituţie, a executat copia podului Eiffel. Tinerii de la Centrul de Zi „Casa pentru toţi” consideră că în scuarul „Grigore Vieru” este loc şi pentru magazinul „Fantezie”, unde îşi vor putea expune şi vinde lucrările. Atât clădirea magazinului, cât şi havuzul, scaunele din scuar au fost  făcute din materiale ecologice.
Eduard Balan, viceprimarul oraşului Ungheni, a spus că evenimentul organizat de tineri este o continuitate a campaniei ecologice care se desfăşoară anual în localitate. „Mesajul nostru este unul simplu, dar care trebuie să fie auzit de toţi tinerii di oraş şi raion – vrem un mediu înconjurător curat, un oraş frumos şi verde”, a adăugat Angela Ciocârlan, directorul CRRT.
Eforturile tinerilor au fost apreciate cu diplome, iar cele mai originale lucrări, desigur, au fost premiate.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate