Prima ploaie a spălat strada reparată

Înainte de alegerile locale, străzile din cartierele periferice din orașul Ungheni – Vasilica, Bereşti, Ungheni-Deal, Ungheni-Vale, Dănuţeni – şi-au schimbat aspectul. Au fost reparate în variantă albă cu pietriş şi moloz. Pentru reabilitarea străzilor au fost alocate circa 6 mln. lei. Localnicii au salutat iniţiativa, chiar dacă, spuneau ei, prea seamănă a pomană electorală. „Ne dăm seama că e un truc electoral, dar daca se realizează astfel lucrurile, am vrea câte o campanie electorală în fiecare an. Aşa vom avea şi iluminat public, şi străzi reparate”, spune Serghei Struc.
Dar iată că unii locuitori ai cartierului Bereşti, mai exact de pe strada Fântânilor, sunt supăraţi că prima ploaie le-a spălat orice urmă de drum reabilitat. „Ne-am bucurat când am văzut că vom scăpa de gropi şi am sperat că la reparaţia străzii vor fi respectate şi unele rigori, că doar nu se vor da banii în vânt. Însă prima ploaie ne-a demonstrat că nu s-a ţinut cont că drumul e în pantă şi trebuia să fie făcute şi scurgeri pluviale”, relatează Ecaterina Chitic.  Potrivit ei, apa a spălat pietrişul şi l-a dus prin ogrăzile oamenilor, în scurgerile pluviale de pe strada Mihai Viteazul, pomenindu-se cu aceleaşi gropi care erau şi anterior.
Chiar dacă lucrarea a rezistat doar o lună, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, zice că nimic nu e veşnic şi nici ideal.
Ambros spune: „Acestea nu sunt lucrări capitale. Doar asfaltul nu se spală, decât să fie nişte ploi puternice”. Dânsul a comunicat că şanţurile care au fost făcute pe strada Fântânilor, în urma ploii, vor fi reparate. Pe parcurs, vor fi făcute şi nişte chiuvete speciale. Cert e că dânsul nu a stipulat anumiţi termeni: „Vom reveni cu lucrări pe strada respectivă, pentru că acestea nu au fost finalizate. Drumul încă nu a fost dat în exploatare”. Totodată nici executorul lucrării, din spusele lui Ambros, nu a primit banii.
Deşi o lucrare calitativă presupune execuţia pe etape, aceasta ar fi însemnat mai întâi construcţia scurgerilor pluviale, apoi reparaţia drumului în variantă albă, locuitorii străzii Fântânilor afirmă că s-a făcut invers. Alexandru Ambros declară că iniţial, în caietul de sarcini nu a fost inclusă construcţia scurgerilor apelor de ploaie şi că această lucrare va fi executată separat.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate