Principalul e să doreşti

În curtea tristă şi cenuşie a unui bloc cu cinci etaje de pe strada Hasdeu din Ungheni au înflorit peste noapte flori mari viu colorate. Anume aşa ţi se par anvelopele vechi, vopsite în verde, albastru, roşu. Mai mult, pe un copac a răsărit soarele,  nu contează că e făcut dintr-o anvelopă şi din sticle de plastic, dar e frumos. E foarte frumos.  În plus, aici a fost săpat un sector de pământ de care zeci de ani nu se atinsese hârleţul. Am dorit foarte mult să găsesc creatorul acestui colţişor.
Femeia tânără, frumoasă, cu o fetiţă în braţe, despre care vecinii au spus că este iniţiatoarea amenajării  acestei părţi a curţii, a spus că îi zice Rodica Ghidic. „În prezent mă aflu în concediu pentru îngrijirea copilului, dar am lucrat educatoare la grădiniţa de copii. Acolo la noi era foarte frumos. Locuiesc de trei ani în această casă  şi de fiecare dată când văd alte curţi, una mai frumoasă decât alta,  vreau să fac ceva şi în a mea. M-am gândit că vor creşte copiii mei şi nu vor avea un loc unde să se joace, căci în ogradă nu este nimic”, spune zâmbind noua cunoştinţă.
Vecina ei de scară, Aliona Tverdohleb, încă mai înainte, pentru a amenaja curtea, a adunat nişte anvelope vechi care păreau a nu fi bune de nimic. Rodica a „consultat” internetul, a făcut o schemă, a arătat-o şi altei vecine, Ina, al cărei nume de familie, din păcate, nu am reuşit să-l aflu. Aceste trei femei au ieşit în curte fără greblă, fără hârleţ, dar având o mare dorinţă de a  face ceva frumos. L-au rugat pe un tânăr vecin, Sandu, să le ajute la săpatul gazonului unde au sădit zece tufe de trandafiri, iar în glastrele făcute din anvelope au sădit flori. Se cam tem că vor fi călcate în picioare, dar speranţa că trandafirii şi florile se vor prinde e mai mare.
Din anvelope au făcut nu numai soarele, ci şi căluţi cu capul dintr-o bucată de sticlă de plastic, şi un ursuleţ cu mutriţa dintr-o ţintă de darts, şi broscuţe, cărora urmează să le facă ochi din căldăruşe de maioneză.
După cum vedem, omul de multe e în stare, trebuie doar să dorească. Rodica râde că atunci când aşezau anvelopele vecinii credeau că nu au ce face, apoi unul a adus un hârleţ, altul – o greblă, pe urmă au  dat câte 50 de lei pentru vopsea, care le-a ajuns chiar să vopsească uşa de la intrarea în bloc. Acum şi amatorii de a arunca mucuri de ţigări se cam feresc s-o facă. Cică, a apărut un fel de avânt, mai ales că acum în internet poţi găsi atâtea idei cum să amenajezi o curte cu cheltuieli mici.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate