Rapoarte, certuri şi… restituirea prejudiciului

Şedinţă a Consiliului Orăşenesc Ungheni

Şedinţă a Consiliului Orăşenesc Ungheni

Consilierii orăşeneşti din Ungheni, vinerea trecută, s-au întrunit într-o şedinţă ordinară, unde urmau să fie examinate 34 de chestiuni. Doar că din start s-a început o discuţie aprinsă, cu învinuiri reciproce şi plecări demonstrative din sală. Cei mai supăraţi se pare că au fost membrii fracţiunii socialiştilor, care după un sfert de oră de la începutul şedinţei au părăsit sala. Motivul invocat – nerespectarea de către preşedintele şedinţei a prevederilor legale a desfăşurării şedinţei, deşi colegii lor au votat împotriva chestiunilor propuse de către ei. Totuşi, cum au decurs lucrările şedinţei, socialiştii vor afla din prima sursă, căci totul în continuare a fost filmat de către cameramanul organizaţiei teritoriale a partidului.
Consilierii au audiat rapoartele despre activitatea ÎM „Apă-Canal”, a sectorului de poliţie nr. 1, centrului „Casa pentru toţi” şi Casei Limbii Române „Mihai Eminescu”.
Maria Buruiană, consilieră PL, nu a rămas satisfăcută de activitatea desfăşurată la ultima instituţie, motivând că ar fi dorit ca directoarea Rodica Toma să prezinte şi careva devize de cheltuieli.
Cetăţenii, care vor depozita pe spaţiile publice deşeurile sau materialele de construcţie, nu vor face curăţenie pe terenul din faţa curţii lor sau vor creşte boboci şi raţe în stradă, vor fi amendaţi. În acest sens, aleşii locali au aprobat regulile cu privire la asigurarea curăţeniei şi ordinii sanitare pe teritoriul oraşului. Consilierii au decis ca unele mijloace de transport aflate în subordinea primăriei să fie scoase în vânzare, însă numai cele care nu sunt folosite şi care au un grad de uzură mare.
A fost examinat demersul unui grup de locuitori din cartierul Tineretului, astfel în scuarul din preajma liceului „Gheorghe Asachi” va fi instalată o sculptură, iar pentru aceasta din bugetul local va fi alocată suma de circa 100 de mii de lei. În memoria participanţilor la lichidarea avariei de la Cerbobâl, în preajma complexului memorial va fi amplasată o placă comemorativă, costul lucrărilor va fi de 35500 lei.
Au fost examinate şi cererile unor agenţi economici privind micşorarea taxei locale care, după părerea lor, este una exagerată. Unii dintre ei au primit aviz pozitiv. În ce priveşte cererea preotului Anatol Mihalachi de a se atribui un lot de teren pe strada Lacului pentru construcţia unei clopotniţe, chestiune ce nu a primit nici aviz pozitiv, nici aviz negativ, va fi examinată într-o altă şedinţă. A aşteptat decizia aleşilor locali la demersul Centrului Naţional Anticorupţie administratorul ÎM „Servicii Comunale Ungheni”, Ghenadie Ciobanu, care va fi nevoit să restituie prejuduciul cauzat întreprinderii în suma de 68 de mii de lei, stabilit de către Direcţia Teritorială Inspectare Financiară privind corectitudinea şi legalitatea înstrăinării construcţiilor amplasate pe strada Ion Neculce.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate