Sergiu Marinescu: „Pentru a câştiga campionatul, jocul trebuie îmbunătăţit în mod serios”

sports.md

sports.md

În ultimul timp, echipa „Olimp” din Ungheni a disputat două meciuri importante cu liderii Campionatului Moldovei la volei. Finalul acestor meciuri e diametral opus, dar ambele au un început comun – se cere o îmbunătăţire a jocului echipei.
În primul meci unghenenii s-au întâlnit cu un club tânăr, plin de elan, care tinde să ajungă printre primele patru, „USM-Bostavan”.  Studenţii duc o luptă înverşunată  cu voleibaliştii din Bender pentru ultimul loc în play-off şi un punct acumulat pentru ei înseamnă foarte mult.
Deşi a fost prezentat noul imn al „Olimp”-ului, noul banner dăruit de suporterii din Ungheni echipei îndrăgite, în primul set gazdele au cedat  cu scorul 28:30. După meci, directorul sportiv al echipei, Sergiu Marinescu, a menţionat: „Această înfrângere o vom resimţi”. A avut dreptate unul dintre cei mai buni analişti ai voleiului moldovenesc.
În  prima pauză pe jucătorii de volei şi pe suporteri îi mai aştepta o surpriză: majoretele  simpatice din Zagarancea au ieşit în arenă destinzând atmosfera prin evoluarea lor. A vost vesel şi interesant. Au organizat acest show vicepreşedintele clubului „Olimp”, Sebastian Andriuţă, şi directoarea Gimnaziului Zagarancea, Veronica Morcov.
După evoluarea cu însufleţire a fetelor, băieţii au început şi ei a juca cu mai multă însufleţire. Trei partide au fost câştigate, nu spunem că fără probleme, dar au învins – 25:17, 25:21, 25:18. A fost câştigat şi meciul în ansamblu – 3:1.
Sincer vorbind, privind evoluarea echipei din Ungheni,  a început să se strecoare un gând rebel: vom reuşi oare să învingem „Dinamo- MAI”? S-a vorbit mult referitor la această confruntare, la diferite trucuri şi gesturi şi e de dorit ca toate aceste patimi legate de volei în sfârşit să se potolească. Situaţia înainte de cel mai important meci a fost explicată de acelaşi Sergiu Marinescu: „Dorim să ocupăm locul I în  tur, ca să nu jucăm cu dinamoviştii în play-off, iar ei, dimpotrivă, doresc ca noi să ocupăm locul doi şi să jucăm cu ei în semifinală”.
Iată ce intersectări  motivaţionale îi aşteptau pe toţi participanţii la acest meci. A cui motivare va fi mai puternică? Cu regret pentru suporterii ungheneni, în acest duel dinamoviştii s-au dovedit a fi mai motivaţi. Ei au câştigat cu scorul 3:0 (25:23, 25:22, 25:21).
Totalul acestor două bătălii din nou este comentat de Sergiu Marinescu: „Pentru a obţine titlul de campion, trebuie să ne îmbunătăţim jocul. Jucând în felul acesta, nici în finală nu vei nimeri, darmite să câştigi campionatul. Dinamoviştii au fost puţin mai buni decât noi  în fiecare componentă, iar la apărare au fost cu un cap mai presus decât noi. Tinerilor noştri nu le place să joace în apărare, dar trebuie. Şi la blocaj trebuiau să fie mai siguri, mai duri. Cei mai buni în aceste meciuri au fost suporterii noştri, atât la Ungheni, cât şi la Chişinău.  O energie pozitivă nemaivăzută porneşte de la ei şi li se transmite jucătorilor, dar numai cu ea deocamdată nu poţi învinge”.
Nu părea pesimist nici preşedintele „Olimp”-ului, Ghenadi Mitriuc: „E imposibil să câştigi tot, întotdeauna. Prin înfrângeri, uneori dureroase, alteori meritate, echipa neapărat va ajunge la victorii. Cele mai interesante lucruri în voleiul moldovenesc abia încep! Play-off-ul nu e departe”.
Continuăm să facem cunoştinţă cu tinerii jucători ai echipei „Olimp”, de data aceasta, cu Evgheni Popadiuc, nr. 8, un băiat modest de 18 ani din Dubăsari, care, fiind în rezervă,  a devenit jucător de bază, simţindu-se foarte bine în rol nou. Iată ce spune el: „De 6 ani practic acest sport îndrăgit, voleiul. Am început în Dubăsari. Am jucat la campionatele ţării pentru juniori. Acesta e primul meu club de maturi şi prima mea experienţă de joc la un nivel atât de înalt. Desigur, regret cele întâmplate cu Lazarev şi Şceglov, dar,  în mare parte, datorită acestui concurs de împrejurări am devenit jucător de bază. Sincer vorbind, eram pregătit să ies în teren, genunchii nu-mi tremurau,  doresc să joc şi să obţin victorii. Consider că pentru mine a fost reuşit meciul cu „Dinamo-MAI” în Ungheni şi cel din Tiraspol, mai rău a fost la complexul sportiv „Dinamo”. Toţi băieţii se avântă pe teren, doresc să arate de ce sunt în stare şi cred că ne vom manifesta pe deplin în play-off”.
Iar acum putem privi mai îndeaproape configuraţia posibilă a play-offului, cu un tur înainte de încheierea etapei în grupă. Dinamoviştii din Tiraspol au 34 de puncte şi marea şansă de a se situa pe locul I. Mai departe e şi mai interesant:  „Olimp” şi  „Dinamo-MAI” au câte 31 de puncte şi o diferenţă de seturi  33-10 fiecare (rezultat al înfrângerii neprevăzute în setul cu studenţii!). Nu mai sunt îndoieli că aceste echipe se vor confrunta în play-off, întrebarea e alta: cine va avea superioritatea de a juca pe teren propriu în meciul decisiv? În conformitate cu Regulamentul  campionatului, următorul indicator pentru a-l desemna pe cel mai bun va fi COEFICIENTUL MINGILOR (PUNCTELOR) ÎN CADRUL TUTUROR ÎNTÂLNIRILOR (TOATE PUNCTELE CÂŞTIGATE SE ÎMPART LA CELE PIERDUTE). Adică, se aplică matematica. Dar ca matematica să fie favorabilă pentru  „Olimp”, unghenenii trebuie să învingă în ultimul tur echipa de la UTM  cu scorul 3:0 şi cu o diferenţă  cât mai mare de puncte în fiecare partidă. Sarcina e realizabilă  şi pe 28 februarie, la ora 13.00, amatorii de volei din Ungheni vor putea privi meciul pe terenul nostru.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate