Stadionul din Ungheni renovat

La stadionul din oraşul Ungheni demult nu s-a adunat atâta lume. Marţea trecută s-a disputat primul meci de fotbal pe stadionul proaspăt renovat. Echipele care au probat covorul artificial şi au făcut senzaţie printre suporteri au fost de la Clubul de Fotbal Ungheni, Sheriff Tiraspol, Clubul Sportiv Muncipal Studenţesc din Iaşi, România.
Înainte de meci, a avut loc evenimentul de inaugurare a stadionului. Preşedintele raionului, Iurie Toma, a făcut o retrospectivă a paşilor întreprinşi de către autorităţile raionale pentru ca fotbaliştii să se bucure, în sfârşit, de condiţii bune de antrenament, pentru ca orăşenii să aibă un stadion modern şi să vină cu plăcere la meciuri: „Au trecut doi ani de când ne-am angajat să realizăm acest proiect ambiţios, iar azi culegem roadele. De unul singur nu reuşeam. Sunt recunoscător întregii echipe, care s-a implicat pentru ca să realizăm cu brio acest proiect: FISM-ului, care finanţat proiectul de renovare a stadionului, în valoare de 2 mln. 457 mii lei, Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) – covorul artificial care a costat peste 2 mln. de lei. Am beneficiat de transferuri din bugetul de stat – 1,5 mln de lei şi din bugetul raionului – 0,5 mln”.
Cuvinte de felicitare au fost rostite şi de către Pavel Ciobanu: „Fotbalul e regele sportului, numai el putea să adune atâta lume pe aşa o vreme friguroasă. Cu doi ani în urmă reabilitarea stadionului părea doar un vis, dar azi suntem mândri să-l vedem realizat. Acest teren reprezintă foarte mult pentru fotbalul din raion, pentru cel din republică”. Dânsul a dat asigurări că acesta nu este ultimul proiect în Ungheni, susţinut de FMF.
Şi cei care se vor bucura nemijlocit de noul stadion și care se vor antrena aici zi de zi – fotbaliştii de la CF Ungheni – au ţinut să transmită un mesaj de mulţumire. „Când îmi amintesc ce era aici cu doi ani şi cum arată la moment… Mai bune condiţii pentru sportivi nici că se puteau. Suntem foarte mulţumiţi şi ne vom strădui să înregistrăm rezultate cât mai bune”, a spus Ion Cebotari
De notat, lucrările de reabilitare a stadionului nu au fost finalizate complet. În perioada care urmează vor fi instalate tribunele, reabilitat capital gardul şi vestiarul.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate