Țigări fără acte de proveniență, descoperite de polițiștii din Ungheni

Foto: Inspectoratul de Poliție Ungheni

Foto: Inspectoratul de Poliție Ungheni

Joi dimineața, ofiţerii de investigaţie a Inspectoratului de Poliție (IP) Ungheni au descoperit 1300 de pachete de țigări, fără acte de proveniență în gospodăria unui locuitor al satului Sculeni. Potrivit Oxanei Toderiță, ofițer de presă în cadrul IP Ungheni, oamenii legii s-au autosesizat în baza unei informaţii operative și a fost efectuată o percheziţie autorizată în gospodăria sculeneanului.
Astfel, la domiciliul suspectului în vârstă de 51 ani, într-un garaj de lângă casă, angajaţii de poliţie, au depistat 1300 de pachete de ţigări „Achima” fără acte de provenienţă şi fără marcă de acciz. Oxana Toderiță a explicat că vânzarea acestei mărci de țigări este interzisă pe teritoriul Republicii Moldova. Din spusele oamenilor legii țigările ar fi fost pregătite pentru trasportarea ilegală în România. În urma vânzării acestora bărbatul urma să obţină un profit în sumă de 48000 lei.
Suspectul deocamdată nu a dezvăluit dacă în acest proces ar fi implicate și alte persoane. Bărbatul s-a ales cu proces verbal, întocmit în baza art. 287 al. 10 Cod Contravenţional a R. Moldova „Trecerea mărfurilor, obiectelor şi altor valori peste frontiera Republicii Moldova, ocolindu-se controlul vamal ”. Potrivit legislației, persoanele culpabile de săvârșirea acestei infracțiuni se pedepsesc cu amendă în valoare de 3000 lei.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate