Unde este prima tablă de şah din Ungheni

Foto: ungheni.md

Foto: ungheni.md

În luna mai a anului trecut, cu mult fast, în centrul oraşului Ungheni a fost inaugurată prima tablă de şah de dimensiuni mari. Toate costurile privind achiziţionarea şi instalarea tablei au fost acoperite de primăria oraşului. Piesele erau confecţionate manual din lemn de pin pentru a fi mai uşoare, iar însăşi tabla avea 16 metri pătraţi. Responsabilii de la primărie anunţau că pentru a fi protejată de hoţi, tabla va fi monitorizată de camerele web instalate în preajmă.
Iată că bucuria amatorilor acestui joc însă nu a durat prea mult. Mega-tabla de şah de mult nu mai este în centrul oraşului. Camerele de supraveghere din preajmă, chiar dacă sunt instalate de ceva timp, încă nu au fost conectate. „Îmi plăcea să mă uit la copiii care jucau şah, unii chiar cunoşteau toate mişcările, alţii doar le mutau dintr-un loc în altul. La sigur, tabla a dispărut din cauza unora care au stricat sau furat piesele”, să dă cu părerea Petru Corei, fost pedagog.
Marina Zeamă, specialist în probleme tineret şi sport în cadrul primăriei oraşului, spune că tabla de şah a fost scoasă pentru a fi renovată, iar de zilele localităţii va fi instalată din nou pe Piaţa Independenţei. Piesele care lipsesc sau care au fost deteriorare vor fi confecţionate din nou. În aceste zile vor fi organizate competiţii sportive, printre care şi la jocul de şah.
Amintim că ideea a aparţinut antreprenorului Dragoş Musteaţă, care a iniţiat proiectul „Megatable de şah” la nivel naţional.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate