Vreau să fiu reprezentant al societății civile

Foto: imagine simbol

Foto: imagine simbol

Cu mare atenție am citit mesajul Primăriei Ungheni despre modul cum se dezvoltă relațiile internaționale și numeroase delegații din orașul nostru se deplasează ba în Polonia, ba în Statele Unite, Lituania, Letonia, România, în componența lor sunt incluși și reprezentanți ai societății civile. De aceea vreau să spun, că aș dori foarte mult să fiu și eu un astfel de reprezentant, să mă deplasez în străinătate pe contul cuiva, să văd cum oamenii trăiesc acolo, să povestesc cum aici noi suferim fără viață europeană, deși cu toată inima și sufletul tindem spre astfel de viață.
Ce-i drept, nu voi avea norocul să fiu printre turiștii fericiți din Ungheni, așa că aș dori măcar să știu din contul căror mijloace – este clar că numai din cele străine, dar care e totuși suma lor – se deplasează călătorii noștri în căutarea valorilor culturale. Da, sună foarte convingător că au văzut cum sunt decorate gazoanele cu flori și că acolo sunt cinematografe de vara. Unghenenii mai în vârstă, cred, își amintesc, că în anii 70 ai secolului trecut, la noi a fost, de asemenea, un cinematograf de vară și o scenă de estradă de vară, unde evoluau fanfara și colectivul de dansatori ”Struguraș”, astfel încât numai pentru acest lucru nu făcea să meargă în străinătate. Iar gazonul cu flori  – intră în internet și acumulează orice experiență.
Nu vreau să fiu în-țeleasă greșit, dar credeți-ma, în afară de iritare astfel de mesaje altceva nu le provoacă  muritorilor simpli. Pe gâtul poporului tot mai puternic se strânge ștreangul prețurilor, iar oficialii noștri se laudă cat e de bine se mergi la sărbătorile orășelor prietenilor noștri. Faptul că oamenii vin și la noi, totul este clar de la sine, străinii pot sărbători acum, pentru că au viață ca o sărbătoare, iar noi pentru ce ar trebui atât de des să mergen în ospeție. Poate unii se tem că nu vor dovedi sâ meargă undeva  pe “degeaba»? Nu vă faceți griji, mai aveți timp, dacă nu într-un fotoliu, apoi numaidecât în altul, în cel mai rău caz, ca reprezentant al societății civile.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Acasa | Contacte | Despre noi | Price list | Obiectiv European | Publicitate